Овочеве рагу в духовці під сиром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Овочеве рагу в духовці під сиром

Вам набридли м'ясні важкі страви і хочеться розвантажити свій раціон чимось легшим, але в той же час дуже поживним і смачним. Тоді ми пропонуємо вам рецепт страви "овочеве рагу в духовці під сиром". Страва дуже проста у своєму приготуванні. Вона дуже поживна, незважаючи на відсутність у ній м'яса. Страва відмінно підійде для тих, хто сидить на дієті. Ще одним безперечним плюсом цієї страви є те, що її можна споживати у піст. Тому що в ній відсутні продукти тваринного походження. Отже, вам не буде потрібно м'ясо для приготування цієї страви, але незважаючи на це овочеве рагу, запечене в духовці під сиром, буде повноцінною вечерею.

Інгредієнти

  • Баклажани - 2 шт.
  • Перець болгарський - 2 шт.
  • Цукіні - 2 шт.
  • Часник - 3 зуб.
  • Олія оливкова - 30 мл.
  • Сир фета - 250 г.
  • Картопля - 500 г.
  • Помідори консервовані - 400 г.
  • Орегано - за смаком
  • Чебрець - за смаком
  • Лавровий лист - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Баклажани, помідори, цукіні, картоплю добре помити, нарізати не великими скибочками. Перець помити, видалити насінну коробку і нарізати смужками. Часник очистити від лушпиння і подрібнити.

  • 02

    Духовку розігріти до 180°C градусів. Сир фета розкришити. Форму змастити оливковою олією, викласти овочі, полити олією, посипати спеціями і посипати сиром. Поставити форму в духовку і запікати близько 40 хвилин.