Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Вегетаріанська мусака з сиром рікота
Вегетаріанська мусака з сиром рікота

Вегетаріанська мусака з сиром рікота

Мусака - це традиційна страва з баклажанів на Балканах та Близькому Сході. У кожній країні вона готується по-своєму рецепту. Наприклад, в молдавській кухні мусака - це м'ясна страва, половину якої складають овочі. Основними і обов'язковими овочами у всіх рецептах приготування мусаки є цибуля, баклажани, помідори. Грецька мусака складається з запечених шарів: з нижнього шару баклажанів з оливковою олією, середнього шару з баранини з помідорами і верхнього шару з соусу бешамель. Наш рецепт приготування мусаки є вегетаріанським, але незважаючи на відсутність у ньому м'яса дана страва дуже корисна. І саме різноманітність харчових продуктів і забезпечує страві величезну корисність.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Баклажани — 450 г.
  2. 2. Бульйон овочевий — 275 мл.
  3. 3. Сочевиця червона — 50 г.
  4. 4. Сочевиця зелена — 50 г.
  5. 5. Олія оливкова — 4 ст. л.
  6. 6. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  7. 7. Перець червоний свіжий — 1 шт.
  8. 8. Часник — 2 шт.
  9. 9. Вино червоне сухе — 200 мл.
  10. 10. Помідори консервовані — 400 г.
  11. 11. Паста томатна — 2 ст. л.
  12. 12. Кориця мелена — 1 ч. л.
  13. 13. Петрушка (нарізана) — 2 ст. л.
  14. 14. Сир рікота — 250 г.
  15. 15. Молоко — 275 мл.
  16. 16. Борошно пшеничне — 25 г.
  17. 17. Масло вершкове — 25 г.
  18. 18. Горіх мускатний — 0,25 шт.
  19. 19. Сир пармезан — 25 г.
  20. 20. Яйце куряче — 1 шт.
  21. 21. Сіль — за смаком
  22. 22. Перець чорний мелений — за смаком

Етапи готування

  1. Баклажани помити, нарізати кубиками. Висипати в друшляк, посипати сіллю, зверху придавити тарілкою, і поставити на тарілку щось важке.

  2. У каструлю влити бульйон, висипати сочевицю червону, поставити на вогонь каструлю, варити 15 хвилин на невеликому вогні. Додати зелену сочевицю, варити 15 хвилин.

  3. Цибулю нарізати, помідори нарізати кубиками, перець очистити і нарізати також кубиками. Поставити сковороду на вогонь, розігріти 2 ст. л. олії, обсмажити спочатку цибулю. Після додати перець, тушкувати 4 хвилини. Висипати нарізаний часник, змішати, через 1 хвилину викласти інгредієнти з сковороди на тарілку.

  4. Баклажани витягнути з друшляка, обсушити паперовим рушником. Влити в сковороду олію, що залишилась, нагріти, викласти баклажани на сковороду, обсмажити. Після, додати помідори і суміш з перцю і цибулі. Перемішати.

  5. В окремому посуді змішати вино, пасту томатну і корицю, перемішати, вилити в сковороду отриману суміш. Додати сочевицю, петрушку. Посолити і поперчити за смаком, тушкувати на повільному вогні.

  6. У каструлю вилити молоко, висипати борошно, додати вершкове масло і мускатний горіх. Поставити на вогонь, варити на середньому вогні, збиваючи вінчиком, до однорідної маси. Додати сіль і перець за смаком, зняти з вогню, остудити. Додати в отриманий соус сир рікота і збите яйце.

  7. Овочі та сочевицю викласти у форму для випікання, залити сирним соусом, зверху посипати пармезаном, поставити в розігріту до 180°С духовку на 1 годину.