Вертута по-молдавськи
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г

Вертута по-молдавськи

Вертута - це рулет з витяжного тіста, дуже поширений в молдавській кухні. Для приготування вертути використовується те ж тісто, що і для плацинди, але з додаванням яєць і з великою кількістю соняшникової олії. Тісто розкачується і розтягується руками до товщини аркуша паперу. Після випічки вертуту обов'язково змащують маслом. Головна трудність полягає в розтягуванні тіста до дуже маленької товщини. Чим тонше пласт тіста, тим "правильнішою" вважається вертута. При згортанні потрібно притримувати долонею те місце, де відбувається в даний момент вигин, інакше тісто може порватися. Начинки використовуються для наповнення вертути найрізноманітніші.

Інгредієнти

  • Борошно - 300 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Вода - 7 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • М'ясний фарш - 400 г.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Бринза - 400 г.
  • Вершкове масло - 200 г.
  • Мак - 50 г.
  • Цукор - 50 г.
  • Мед - 1 ч. л.
  • Горіхи волоські - 100 г.
  • Родзинки - 50 г.
  • Яблука - 300 г.

Етапи приготування

  • 01

    Для начинки фарш обсмажити з дрібно порізаною цибулею 20 хвилин. Остудити. Посолити і поперчити за смаком.

  • 02

    Бринзу натерти на тертці. Змішати з фаршем.

  • 03

    Мак залити окропом, дати постояти 15 хвилин. Змішати з цукром і медом. Горіхи підсмажити. Родзинки промити. Пропустити все разом через м'ясорубку.

  • 04

    Яблука потерти на крупній тертці і перемішати з цукрово-маковою сумішшю. Дати постояти 15 хвилин. Зайву рідину злити. Всі інгредієнти змішати.

  • 05

    Для тіста змішати 1 яйце, борошно, воду і розтоплене вершкове масло 150 г. Замісити.

  • 06

    Розкачати з тіста тонкий пласт. Зверху нанести рівний шар начинки. Загорнути у вигляді рулету.

  • 07

    Рулет згорнути спіраллю, покласти на деко, змастити соняшниковою олією.

  • 08

    Змастити верх вертути збитим яйцем і випікати в духовці 40 хвилин. Після випічки змастити пиріг вершковим маслом, що залишилось.