Назва страви вінегрет походить від французького соусу " vinaigrette " - вінегрет. Такий соус на початку століття був широко поширений в Європі , а також в дореволюційній Росії , а значить і на частині території України . Цікаво , що як салат вінегрет вперше з'явився в російській кухні в дев'ятнадцятому столітті. Такий салат також поширений в німецькій та скандинавської кухні. Тому не виключено , що вінегрет виник саме на території даних держав. Не дивлячись на це вінегрет зайняв провідну позицію в кухні країн пострадянського простору. Сьогодні ми вам пропонуємо приготувати вінегрет з квашеною капустою. Такий салат буде для вас відмінним закусочним стравою.
Буряк, моркву, картоплю помити, відварити в підсоленій воді, охолодити, очистити, нарізати кубиками. Капусту трохи порубати ножем.
З горошку злити рідину. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити.
Всі інгредієнти з'єднати. Додати рослинну олію і перемішати салат.