Довгоочікувана осінь не перестає радувати нас своїм золотим листям і легким вітерцем. І не тільки: ця прекрасна пора дарує нам чудовий овоч – молодий буряк. Відразу ж хочемо запропонувати Вам простий рецепт страви з цим корисним коренеплодом – теплого бурякового салату. Його особливість – у цікавій технології приготування. Овочі (буряк і картопля) відварюються, нарізаються, а потім запікаються в духовці. Що стосується томатів і солодкого перцю – вони також відправляються запікатися. Погодьтеся, печені овочі, на відміну від варених, мають більш виражений смак. Приємні «метаморфози» можна простежити на прикладі буряка: овоч набуває ніжну, бархатисту текстуру і при цьому втрачає водянистість.
Буряк помити, нарізати шматочками і відварити. Злити воду, трохи охолодити буряк і очистити. Натерти на тертці як для корейської моркви.
Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, охолодити картоплю, очистити і нарізати скибочками. Духовку розігріти до 190°C.
Помідори помити і нарізати дрібними кубиками. Перці помити, видалити насінні коробки й нарізати дрібними кубиками. Петрушку помити, просушити і подрібнити.
Викласти картоплю і буряк на деко. Збризнути овочі оливковою олією. Поставити деко в духовку і запікати близько 20 хвилин. Потім дістати, покласти помідори, солодкий перець, сіль, перець і запікати ще 10-15 хвилин. Перед подачею посипати петрушкою.