Теплий картопляний салат по-німецьки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Теплий картопляний салат по-німецьки

Нескладний у приготуванні, але смачний і поживний салат по-німецьки подають теплим в якості відмінного доповнення до різних м'ясних страв: копчених ковбасок і сосисок, які обожнюють німці. Нерідко його поливають гарячим м'ясним бульйоном і подають як першу страву. Ось така цікава «трансформація» звичайного салату з такого рідного для нас овоча-коренеплоду. Сорт картоплі бажано використовувати такий, який не розварюється. Переважно відварювати його «в мундирах». Друга, не менш важлива особливість салату – в його пікантній заправці. Оцет, спеції і гостра гірчиця надають неповторність навіть нейтральній на смак картоплі. Обсмажений бекон додає збудливий апетит аромат копченостей.

Інгредієнти

  • Картопля - 700 г.
  • Бекон - 40 г.
  • Цибуля - 80 г.
  • Оцет бальзамічний - 30 мл.
  • Гірчиця - 30 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, охолодити картоплю, очистити і нарізати скибочками або кубиками. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями або півкільцями.

  • 02

    Бекон нарізати скибочками і обсмажити на сковороді на середньому вогні. У сковороду з беконом додати цибулю і обсмажити до золотистого кольору. Вимкнути вогонь і додати гірчицю, оцет, сіль, перець. Добре все перемішати.

  • 03

    У картоплю додати бекон з цибулею і соусом. Перемішати і подавати салат теплим. За бажанням додати нарізану зелень.