Теплі салати зазвичай часто прирівнюють до легкого гарніру. Тому що компоненти в них досить ситні. Як, наприклад, у нашому салаті з картоплі і маслин. Адже картопля вже сама по собі ситна. Тому навіть такий салат можна подавати як повноцінну страву. Маслини ж надають певну вишуканість цій страві, роблять картоплю не таким вже сухою і давкою. Ну і звичайно ж перець, солодкий перець, який несе літню свіжість і соковитість у будь-яку пору року. Заправивши все це часником і оцтом, виходить дуже смачний насичений салат. Він сподобається всім вашим гостям. А вже тим більше вашим рідним - якщо таку страву ви робите до сімейної вечері.
Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, охолодити картоплю, очистити і нарізати кубиками або скибочками. Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Петрушку помити, просушити, подрібнити.
Маслини дрібно нарізати. Часник в невеликій мисці змішати з сіллю, оцтом, чилі, перцем, оливковою олією. Дуже добре перемішати. Полити картоплю заправкою, додати солодкий перець, петрушку, маслини. Обережно перемішати салат і подавати.