Теплий картопляний салат із маслинами та перцями
Кількість порцій - 6
Час приготування - 45 хв

Теплий картопляний салат із маслинами та перцями

Теплі салати зазвичай часто прирівнюють до легкого гарніру. Тому що компоненти в них досить ситні. Як, наприклад, у нашому салаті з картоплі і маслин. Адже картопля вже сама по собі ситна. Тому навіть такий салат можна подавати як повноцінну страву. Маслини ж надають певну вишуканість цій страві, роблять картоплю не таким вже сухою і давкою. Ну і звичайно ж перець, солодкий перець, який несе літню свіжість і соковитість у будь-яку пору року. Заправивши все це часником і оцтом, виходить дуже смачний насичений салат. Він сподобається всім вашим гостям. А вже тим більше вашим рідним - якщо таку страву ви робите до сімейної вечері.

Інгредієнти

  • Часник - 3 зуб.
  • Оцет - 30 мл.
  • Олія оливкова - 40 мл.
  • Картопля - 1,4 кг.
  • Перець консервований - 110 г.
  • Петрушка - 60 г.
  • Маслини - 40 г.
  • Перець чилі - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, охолодити картоплю, очистити і нарізати кубиками або скибочками. Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Петрушку помити, просушити, подрібнити.

  • 02

    Маслини дрібно нарізати. Часник в невеликій мисці змішати з сіллю, оцтом, чилі, перцем, оливковою олією. Дуже добре перемішати. Полити картоплю заправкою, додати солодкий перець, петрушку, маслини. Обережно перемішати салат і подавати.