Теплий салат з грибами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Теплий салат з грибами

Дуже простий теплий грибний салат, який одночасно може бути гарніром. Він прекрасно підійде в якості пісної страви, яку можна подати до гарніру з пюре, гарніру з круп або овочів. Припаде до смаку блюдо і вегетаріанцям, так як гриби містять білок, який особливо необхідний людям, які не вживають м'яса. Хоча, звісно, гриби люблять багато людей, тому таке блюдо підійде і на буденний або святковий стіл, а не тільки на пісний і вегетаріанський. За бажанням, до салату можна додати тертий твердий або нарізаний шматочками м'який сир (наприклад, пармезан, моцарелу), відварну нарізану картоплю, моркву. До заправки можна додати гірчицю (бажано діжонську) або бальзамічний оцет.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 40 мл.
  • Салат - 80 г.
  • Гриби свіжі - 500 г.
  • Часник - 20 г.
  • Цибуля - 80 г.
  • Зелень - 20 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Гриби помити і нарізати кубиками. Часник і цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Трохи обсмажити часник і цибулю на олії, потім додати гриби і смажити до золотистого кольору.

  • 02

    Салат помити, просушити, нарвати руками. Зелень помити, просушити і подрібнити.

  • 03

    Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію, за смаком сіль, перець і перемішати салат.