Дуже простий теплий грибний салат, який одночасно може бути гарніром. Він прекрасно підійде в якості пісної страви, яку можна подати до гарніру з пюре, гарніру з круп або овочів. Припаде до смаку блюдо і вегетаріанцям, так як гриби містять білок, який особливо необхідний людям, які не вживають м'яса. Хоча, звісно, гриби люблять багато людей, тому таке блюдо підійде і на буденний або святковий стіл, а не тільки на пісний і вегетаріанський. За бажанням, до салату можна додати тертий твердий або нарізаний шматочками м'який сир (наприклад, пармезан, моцарелу), відварну нарізану картоплю, моркву. До заправки можна додати гірчицю (бажано діжонську) або бальзамічний оцет.
Гриби помити і нарізати кубиками. Часник і цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Трохи обсмажити часник і цибулю на олії, потім додати гриби і смажити до золотистого кольору.
Салат помити, просушити, нарвати руками. Зелень помити, просушити і подрібнити.
Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію, за смаком сіль, перець і перемішати салат.