Білий хліб "Чіабатта"
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 50 хв

Білий хліб "Чіабатта"

Чіабатта - це традиційний італійський білий хліб, який роблять із борошна і дріжджів. А також додають оливкове масло. Слово "чіабатта" дослівно з італійської перекладається як "тапок". Напевно це пов'язано із зовнішнім виглядом і формою цього хліба. Для нього характерна смачна скоринка і м'якоть з нерівномірною пористістю Останнім часом цей сорт хліба став популярним в Європі та Америці. Хоча тривалий час його робили тільки в окремих частинах Італії. Тому існує багато різновидів чіабатти. Наприклад, в різних частинах Італії в неї кладуть різну начинку з сиру, бекону або чого-небудь іншого. А ще чіабатта відмінно підходить для того, щоб робити з неї сендвічі.

Інгредієнти

  • Борошно хлібопекарське - 500 г.
  • Морська сіль - 12 г.
  • Дріжджі сухі - 5 г.
  • Оливкова олія - 15 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно змішати воду (370 мл.) та дріжджі у великому посуді. Потім змішати з водою велику частину борошна, насипати сіль, борошно, що залишилося, для смаку можна додати до тіста трохи оливкової олії мішати виделкою чи вінчиком кілька хвилин та накрити ємність плівкою або кришкою настояти на півтори години. Після цього тісто потрібно викласти на стіл акуратно, щоб бульбашки газу з тіста не виходили. Розділити тісто на 2 частини.

  • 02

    Покласти на деко пекарський папір, посипати його борошном та обережно викласти тісто на борошно, формуючи овал. Посипати верх тіста рясно борошном та поставити в попередньо нагріту до 240°С духовку, поставивши туди ємність з 0,5 л. окропу. Випікати близько 40 хвилин.

  • 03

    Після випікання дістати з духовки, обов'язково покласти на решітку (для кращої вентиляції) та охолоджувати години півтори, нічим не накриваючи.