Тістечка "Вупі"
Кількість порцій - 12
Час приготування - 35 хв

Тістечка "Вупі"

Закохатися в цей дивовижний десерт можна з першого погляду, точніше з першого шматочка. Гармонійний контраст чорного і білого не залишить нікого байдужим. Традиційні американські тістечка-печиво «Вупі» (або «Вупі-пай») являють собою дві половинки ніжного шоколадного бісквіта, між якими зручно розташовується прошарок з повітряного вершкового крему, він же і скріплює коржики між собою. За свій оригінальний зовнішній вигляд ці ласощі називають «чорним місяцем». А найголовніше, що Вас приємно здивує, – це легкість і швидкість приготування. Всього через десять хвилин у Вас буде прекрасне частування до чаю. Приготовлені тістечка необхідно зберігати в холодильнику, їх можна навіть заморозити.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 150 г.
  • Розпушувач - 5 г.
  • Какао - 50 г.
  • Сода - 5 г.
  • Масло вершкове - 120 г.
  • Цукор коричневий - 100 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Ваніль - 5 г.
  • Молоко - 125 мл.
  • Зефір - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Просіяти борошно, какао, розпушувач і соду. Змішати розм'якшене вершкове масло, яйця, ваніль і молоко. Поєднати дві суміші і збити міксером. Духовку розігріти до 180°C.

  • 02

    Деко застелити пергаментним папером. Викласти тісто ложкою. Випікати печиво близько 7-8 хвилин. Зефір з невеликою кількістю води розтопити на водяній бані. На кожну половинку нанести зефір і накрити другою половинкою.