Віденський шніцель
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Віденський шніцель

Страва має не даремно саме таку назву. Спочатку шніцель відносили до страв віденській кухні. Тому й саме слово "шніцель" німецького походження. Означає воно "відрізочок" або "скибочка". Шніцель дуже схожий на відбивні. Але й так само і має ряд відмінностей. По-перше, для шніцеля не обов'язково відбивати м'ясо, на відміну від відбивних (їх-то відбити обов'язково, зрозуміло навіть за назвою). А по-друге, шніцель має інший спосіб смаження. Його потрібно смажити у великій кількості олії, як у фритюрі. Тоді він буде мати свою знамениту золотисту скориночку від панірування. Шніцель можна подавати з будь-яким гарніром і салатом.

Інгредієнти

  • Телячі відбивні - 4 шт.
  • Хлібні крихти - 150 г.
  • Борошно - 150 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Соняшникова олія - 10 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати борошно з сіллю і перцем.

  • 02

    Окремо змішати сіль із хлібними крихтами.

  • 03

    У мисці збити яйця.

  • 04

    Телячі відбивні обваляти в борошні із сіллю, опустити в яєчну суміш, потім в сухарі.

  • 05

    Розігріти сковороду з маслом. Смажити м'ясо з кожного боку по 2 хвилини.