Страва має не даремно саме таку назву. Спочатку шніцель відносили до страв віденській кухні. Тому й саме слово "шніцель" німецького походження. Означає воно "відрізочок" або "скибочка". Шніцель дуже схожий на відбивні. Але й так само і має ряд відмінностей. По-перше, для шніцеля не обов'язково відбивати м'ясо, на відміну від відбивних (їх-то відбити обов'язково, зрозуміло навіть за назвою). А по-друге, шніцель має інший спосіб смаження. Його потрібно смажити у великій кількості олії, як у фритюрі. Тоді він буде мати свою знамениту золотисту скориночку від панірування. Шніцель можна подавати з будь-яким гарніром і салатом.
Змішати борошно з сіллю і перцем.
Окремо змішати сіль із хлібними крихтами.
У мисці збити яйця.
Телячі відбивні обваляти в борошні із сіллю, опустити в яєчну суміш, потім в сухарі.
Розігріти сковороду з маслом. Смажити м'ясо з кожного боку по 2 хвилини.