Яблучно-шипшиновий компот
Кількість порцій - 15
Час приготування - 20 хв

Яблучно-шипшиновий компот

У наш час, коли в магазині можна купити різноманітні напої та соки, багато господинь не бачать необхідності в тому, щоб варити компот, який є десертним напоєм, по суті справи третьою стравою, що подається в кінці обіду. Пам'ятайте незабутню фразу з відомого фільму: «А компот?». Абсолютно незаслужено про нього забули. А даремно! Адже приготований своїми руками напій не йде ні в яке порівняння з магазинними напоями. Дорогого коштує Ваша впевненість у якості приготованого компоту, адже Ви самі вибирали для нього фрукти. У домашньому компоті немає ніяких шкідливих добавок. Корисний, смачний, ароматний, він вартий того, щоб витратити час на його приготування.

Інгредієнти

  • Яблуко - 400 г.
  • Шипшина - 40 г.
  • Вода - 4 л.
  • Цукор - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    Шипшину потрібно розтовкти. Яблука порізати дрібно.

  • 02

    У каструлі закип'ятити воду, додати цукор, шипшину, яблука.

  • 03

    Проварити 5 хвилин. Настояти кілька годин. Відцідити.