Яблучний мільфей
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Яблучний мільфей

Класичний мільфей - це ніжний десерт, що представляє собою листкові тістечка. Треба відзначити, що це дуже модні на сьогоднішній день ласощі. Запропонований рецепт - спрощений варіант приготування мільфея. Цей мільфей - яблучний. Замість листкового тіста, яке використовують при приготуванні мільфея, скористайтеся готовими листами лаваша. Часу на приготування десерту Ви витратите небагато, а результат, без сумніву, порадує. Порада: щоб яблука не потемніли вже при нарізці, лезо ножа змочіть лимонним соком. За бажанням у збиті вершки можна додати корицю, бо яблука і кориця - дуже гармонійний дует.

Інгредієнти

  • Яблука - 4 шт.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Лимонний сік - 1 ст. л.
  • Лаваш - 2 шт.
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Збиті вершки - 250 мл.
  • Цукрова пудра - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 200°С. Застелити деко пекарським папером. Яблука порізати дольками.

  • 02

    Розкласти яблучні дольки на деко. Посипати 2 ст. л. цукру, скропити лимонним соком. Запікати 20 хвилин, до м'якості і золотистого відтінку.

  • 03

    За допомогою склянки з тонкими стінками вирізати з лаваша 24 кола. Викласти їх на деко і за допомогою пензлика змастити розтопленим маслом. Зверху посипати цукром. Пекти 5 хвилин, до золотистого відтінку. Остудити.

  • 04

    Для кожного мільфея одне коло змастити вершками і викласти на нього пару яблучних часточок, потім покласти ще одне коло і повторити вершки і яблука, зверху накрити третім кружком. Перед подачею посипати цукровою пудрою.