Яблука з шоколадним сиром
Кількість порцій - 3
Час приготування - 45 хв

Яблука з шоколадним сиром

Неймовірний мікс солоного і солодкого в цьому десерті приверне увагу всіх, хто шукає неординарні, креативні рецепти. Сир фета, використовуваний як інгредієнт начинки для яблук, схожий за зовнішнім виглядом на пресований кисломолочний сир, але він значно багатший за смаковою палітрою, ніж кисломолочний сир. У нього солонуватий смак з делікатною кислинкою молока, ніжна консистенція і м'який аромат. У поєднанні з цукром і какао-порошком він названий в цьому рецепті "шоколадним сиром". Оригінальна шоколадно-сирна маса з солоновато-солодким смаком принесе радість Вашим смаковим рецепторам. А як Вам ідея поєднання кунжутного насіння з фруктами? Дуже креативно!

Інгредієнти

  • Яблука - 2 шт.
  • Сир фета - 150 г.
  • Какао-порошок - 1 ч. л.
  • Пудра цукрова - 1 ч. л.
  • Кунжутне насіння - 3 г.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 180°C. Яблука розрізати навпіл, витягнути серцевину, покласти яблука у вогнетривку форму.

  • 02

    У мисці змішати сир із цукром, додати какао-порошок, ретельно перемішати до однорідної маси.

  • 03

    Викласти сирну масу в яблука, присипати кунжутним насінням. Запікати в духовці протягом 30 хвилин. Подавати можна і теплими, і холодними.