Ягня з м'ятним песто
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Ягня з м'ятним песто

Ягнятина - це вид м'яса, який є цінним продуктом харчування. У порівнянні з яловичиною або свининою в ньому набагато менше холестерину. За вмістом білка, амінокислот, вітамінів і мінералів цей продукт не поступається іншим видам м'яса. Ягнятину (на відміну від баранини) можна застосовувати і в дитячому, і в дієтичному харчуванні. М'ясо ягняти можна готувати самими різними способами. Запропонований у цьому рецепті спосіб приготування - запікання в духовці, яке здійснюється в два етапи: спочатку запікають ягнятину, натерту сіллю і перцем і змащену оливковою олією, а потім м'ясо змащують дуже ароматним м'ятним соусом песто і знову відправляють ненадовго в духовку. Подають м'ясо із соусом песто і гарніром.

Інгредієнти

  • Ягнятина - 600 г.
  • Олія оливкова - 70 мл.
  • Сіль крупна - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Горіхи волоські - 2 ст. л.
  • М'ята свіжа - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок
  • Часник - 1 шт.
  • Сир фета - 30 г.
  • Базилік зелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Підсушити на сковороді волоські горіхи протягом декількох хвилин. Перекласти в чашу блендера, додати до горіхів подрібнену м'яту, петрушку, сіль, сир, часник, влити 60 мл. оливкової олії. Перемішати до однорідної маси.

  • 02

    Філе натерти сіллю і перцем, обмазати оливковою олією. Покласти м'ясо на розігріте деко, поставити в духовку на 20-30 хвилин.

  • 03

    За 4-5 хвилин до готовності, витягнути м'ясо, обмазати соусом песто з блендера, поставити в духовку до кінця приготування. Після духовки остудити м'ясо протягом 5 хвилин. Потім можна нарізати шматочками.