Яйце-пашот
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Яйце-пашот

Яйце-пашот досить популярна страва у Франції. Особливістю її є те, що готують страву з розбитих яєць. Іншими словами можна сказати, що це ті ж варені яйця, тільки без шкаралупи. Невеликі секрети, як краще приготувати яйце-пашот. По-перше, яйця повинні бути дуже і дуже свіжими. По-друге, вода не повинна сильно кипіти. Інакше страва отримає не такий гарний естетичний вигляд . В ідеалі виходить схожий на крем жовток, оповитий білком. Яйце-пашот зазвичай є основою для більш складних страв. Деякі кулінари додають його в супи і бульйони. Але для сніданку досить покласти яйце на тост і посипати зеленню та смачними різними приправами за смаком.

Інгредієнти

  • Яйця - 4 шт.
  • Оцет - 2 ст. л.
  • Вода - 2 л.

Етапи приготування

  • 01

    Перед пошируванням ("смажити" яйця не на олії, а на воді) потримати яйця 8-10 секунд в слабо киплячій воді, потім дістати їх.

  • 02

    Розбити яйце так, щоб вийшла рівна тріщина. Потім вилити яйце у воду з оцтом. Яйце має припускатися рівно 4 хвилини.

  • 03

    Потім дістати з води яйце за допомогою шумівки. Перекласти його в каструльку з холодною водою і змити оцет.