Панкейки - це десерт американський. Панкейк в буквальному сенсі переводиться "як пиріг на сковороді". Панкейк - це щось середнє між нашими рідними млинцями та оладками. Панкейки зазвичай пишні, як оладки, і великі за розміром, як млинці. Тому й не зарахували їх до жодної групи, а так і назвали панкейк. Панкейки можна готувати на молоці, на кефірі, з яйцями і без яєць, шоколадні, ягідні, ванільні. Загалом, рецепти є на будь-який смак. Але ми вам пропонуємо приготувати панкейки на йогурті. Саме цей факт забезпечує їм ніжність. Панкейкі добре поєднуються з будь-якими вареннями, джемами і сиропами. Можна так само їх подавати зі сметаною. Панкейки подають до столу, викладені на тарілці стопкою і политі джемом або сиропом.
Борошно і розпушувач просіяти в миску. Додати цукор, соду і сіль.
Збити окремо 1 жовток, додати йогурт і розтоплене вершкове масло. Збивати 1 хвилину.
Змішати в загальній мисці борошняну суміш з йогуртово-масляною. Збити бледнером.
Добре збити білки, обережно додати в отримане тісто. Перемішувати ложкою.
Панкейки смажити 2-3 хвилини з кожного боку. Подавати з джемом.