Йогуртові панкейки
Кількість порцій - 6
Час приготування - 35 хв

Йогуртові панкейки

Панкейки - це десерт американський. Панкейк в буквальному сенсі переводиться "як пиріг на сковороді". Панкейк - це щось середнє між нашими рідними млинцями та оладками. Панкейки зазвичай пишні, як оладки, і великі за розміром, як млинці. Тому й не зарахували їх до жодної групи, а так і назвали панкейк. Панкейки можна готувати на молоці, на кефірі, з яйцями і без яєць, шоколадні, ягідні, ванільні. Загалом, рецепти є на будь-який смак. Але ми вам пропонуємо приготувати панкейки на йогурті. Саме цей факт забезпечує їм ніжність. Панкейкі добре поєднуються з будь-якими вареннями, джемами і сиропами. Можна так само їх подавати зі сметаною. Панкейки подають до столу, викладені на тарілці стопкою і политі джемом або сиропом.

Інгредієнти

  • Борошно - 130 г.
  • Йогурт - 200 мл.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове - 40 г.
  • Цукор - 10 г.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Джем - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    Борошно і розпушувач просіяти в миску. Додати цукор, соду і сіль.

  • 02

    Збити окремо 1 жовток, додати йогурт і розтоплене вершкове масло. Збивати 1 хвилину.

  • 03

    Змішати в загальній мисці борошняну суміш з йогуртово-масляною. Збити бледнером.

  • 04

    Добре збити білки, обережно додати в отримане тісто. Перемішувати ложкою.

  • 05

    Панкейки смажити 2-3 хвилини з кожного боку. Подавати з джемом.