Качка з вишнею
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Качка з вишнею

Хоча м'ясо качки і трохи жорстувате (куряче набагато м'якіше), все ж качка - це відмінний варіант для гарного свята в колі сім'ї. М'ясо качки темнуватого кольору, а ще воно досить жирне. Так, качине м'ясо багате жирами. Але крім цього в м'ясі багато вітаміну В, фосфору, цинку, заліза, магнію і кальцію - практично весь набір мікроелементів. Цікаво, що саме в слов'янській кухні качку подають цілою. Для інших країн більш традиційна качка, яку запікають вже порізану на шматочки. У цій страві соус з вишень і і вина робить м'ясо не просто ароматним, але і пом'якшує його, надає незвичайний терпкуватий і навіть кислуватий смак.

Інгредієнти

  • Качка - 1,5 кг.
  • Вишня свіжа - 500 г.
  • Вино червоне сухе - 1 ст.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Олія рослинна - 100 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Натерти качку сіллю і перцем, поставити в духовку на 40 хвилин, періодично змочуючи маслом.

  • 02

    Вийняти з вишень кісточки, висипати в сковороду, тушкувати в червоному вині.

  • 03

    За 10 хвилин до приготування качки полити її вином з вишнями, посолити і поперчити за смаком.

  • 04

    Подавати качку гарячою разом із соусом після тушкування.