Хоча м'ясо качки і трохи жорстувате (куряче набагато м'якіше), все ж качка - це відмінний варіант для гарного свята в колі сім'ї. М'ясо качки темнуватого кольору, а ще воно досить жирне. Так, качине м'ясо багате жирами. Але крім цього в м'ясі багато вітаміну В, фосфору, цинку, заліза, магнію і кальцію - практично весь набір мікроелементів. Цікаво, що саме в слов'янській кухні качку подають цілою. Для інших країн більш традиційна качка, яку запікають вже порізану на шматочки. У цій страві соус з вишень і і вина робить м'ясо не просто ароматним, але і пом'якшує його, надає незвичайний терпкуватий і навіть кислуватий смак.
Натерти качку сіллю і перцем, поставити в духовку на 40 хвилин, періодично змочуючи маслом.
Вийняти з вишень кісточки, висипати в сковороду, тушкувати в червоному вині.
За 10 хвилин до приготування качки полити її вином з вишнями, посолити і поперчити за смаком.
Подавати качку гарячою разом із соусом після тушкування.