Качка в медово-перцевому соусі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Качка в медово-перцевому соусі

Качка в медово-перцевому соусі - це скоріше кулінарне вишукування, зрідка приготовлене фірмове блюдо, ніж щоденна їжа. Мед і перець - два на перший погляд абсолютно несумісних продукти - разом створюють новий незвичайний і пікантний смак. Качка і сам соус - це два рівноправних інгредієнта в даному рецепті, що прекрасно доповнюють один одного. Для цієї страви краще брати середнього розміру качку, вирощену спеціально для їжі. З рум'яної хрусткою скоринкою, гаряча і ароматна, золотистого кольору - вона обов'язково приверне всіх до столу. Щоб перебити специфічний запах качиного жиру, під час приготування покладіть на деко пару яблук, бажано кислих.

Інгредієнти

  • Грудка качина - 2 шт.
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 100 г.
  • Корнішони - 3 шт.
  • Бульйон курячий - 200 мл.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Перець чорний горошком - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Суміш мелених перців - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти сковороду-гриль. Покласти на неї качині грудки, шкірою вниз. Обсмажувати протягом 5 хвилин до золотої скоринки. Після чого, перевернути на іншу сторону і смажити ще 6 хвилин.

  • 02

    Викласти грудки зі сковороди на тарілку, обернути їх фольгою, для збереження тепла.

  • 03

    Вилити жир зі сковороди, додати замість нього 1 ст. л. вершкового масла, висипати в сковороду подрібнену цибулю і корнішони. Готувати 5 хвилин. Влити мед і бульйон, варити до загустіння, додати перець чорний горошком і суміш перців. Готувати ще 1 хвилину.

  • 04

    Прибрати сковороду з вогню, додати в неї залишки вершкового масла, перемішати. Посолити і поперчити за необхідності.

  • 05

    При подачі можна нарізати качку або подати її цілою, заливши соусом, і додавши зелень і часточки апельсина.