Закуска з Моцарели
Кількість порцій - 8
Час приготування - 20 хв

Закуска з Моцарели

Моцарелла - молодий італійський сир родом з регіону Кампанія, один з найзнаменитіших сирів в Європі. Нейтральний, з приємною кислинкою, його смак поєднується практично з усіма можливими інгредієнтами. Цей сир в Італії додається до багатьох страв: піц, салатів, закусок, м'ясних страв, овочевих запіканок. Сир моцарела - чудове джерело здорового білка, містить багато корисних вітамінів, мінералів, і може бути включений в меню здорового харчування. Дуже хороша моцарелла і в запеченому вигляді. Ця закуска нагадує рецепт приготування моцарели у фритюрі. Але в даному рецепті сир готують не цілими кульками, а нарізають шматочками і обсмажують на сковороді, а не в глибокій фритюрниці.

Інгредієнти

  • Яйця - 2 шт.
  • Вода - 1/4 стклянки
  • Панірувальні сухарі - 1,5 склянки
  • Часник - 2 зубчика
  • Борошно - 200 г.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Палички Моцарели - 450 г.

Етапи приготування

  • 01

    Сир нарізати невеликими шматочками.

  • 02

    У маленькій мисці змішати збите яйце і воду.

  • 03

    В іншій мисці змішати борошно, панірувальні сухарі і дрібно рубаний часник.

  • 04

    Закип'ятити олію. Обваляти кожен шматочок сиру спочатку в яйці, а потім обваляти в сухій суміші.

  • 05

    Обсмажити моцарелу в паніровці до золотисто-коричневої скоринки (близько 30 секунд). Потім викласти на паперовий рушник і промокнути, щоб прибрати зайвий жир.