Закуска з нуту і маслин
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Закуска з нуту і маслин

Готується ця закуска швидко, з простих продуктів. Нут (турецький горох) - бобова рослина, з його бобів готують чимало смачних і оригінальних страв. Смачні бутерброди виходять з нутом, маслинами, печерицями та шинкою. У рецептах часто зустрічається консервований нут. Якщо замочити, а потім відварити сухий нут, то практично вийде той же самий продукт. Закуску з нуту і маслин можна подавати і у вигляді сендвічів. Ця закуска з нуту збагатить ваш організм білками і вуглеводами, як і всі бобові культури. Нут - гарне джерело рослинного білка і клітковини. Спробуйте і не розчаруєтеся.

Інгредієнти

  • Нут консервований - 400 г.
  • Маслини без кісточок - 50 г.
  • Цибуля червона - 0,5 шт.
  • Лимон - 0,5 шт.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Оливкова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Маслини порізати дрібними шматочками. Частину маслин залишити для прикраси.

  • 02

    Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  • 03

    Петрушку промити і також дрібно нарізати.

  • 04

    З половинки лимона зняти акуратно цедру, а потім видавити з нього сік.

  • 05

    У мисці змішати консервований нут, дрібно нарізані маслини, цибулю, петрушку, цедру і сік лимона. За смаком додати сіль і перець і добре перемішати.

  • 06

    Потім трохи товкачем розім'яти масу, але вона не повинна виглядати як пюре. Після чого додати трохи оливкової олії і перемішати.

  • 07

    Решту маслин нарізати кружечками. Масу намазати на скибочки хліба, зверху прикрасити кружечками маслин і подавати.