Закуска із артишоків та маслин по-італійськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Закуска із артишоків та маслин по-італійськи

Батьківщиною, як артишоку, так і маслин є Середземномор'я. Артишок - нерозпущена квіткова брунька рослини, що складається з великих м'ясистих лусочок. Цей продукт є низькокалорійним і містить всього 47 кКал на 100 г. Маслини багаті білками, пектинами, цукрами, вітамінами (В, С, Е, Р), містять солі калію, фосфору, заліза та інших елементів. Поєднання таких інгредієнтів досить часто використовується в кулінарії. Даній закусці воно надає оригінальний і пікантний смак, а горіховий смак артишоків додає вишуканості.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Оцет бальзамічний - 1 ст. л.
  • Цибуля червона - 2 шт.
  • Цукор коричневий - 1 ч. л.
  • Кмин (листя) - 1 ст. л.
  • Тісто листкове дріжджове - 250 г.
  • Артишоки консервовані - 170 г.
  • Маслини - 16 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти сковороду, налити 2 ст. л. оливкової олії, висипати нарізану цибулю, постійно помішуючи обсмажити протягом 15 хвилин, до м'якості цибулі. Всипати цукор і влити оцет, тушкувати ще 15 хвилин. Прибрати з вогню, додати кмин, залишити охолоджуватися.

  • 02

    Духовку розігріти до 200°C, змастити формочки олією, поставити в духовку нагріватися. Із розмороженого тіста вирізати 4 кола, розміром в 10 см., викласти тісто у форми, викласти обсмажену цибулю на кожне коло тіста у формі.

  • 03

    Тісто викласти на деко, поставити в духовку на 12-15 хвилин, після - дістати з духовки, викласти на цибулю артишоки і маслини. Скропити оливковою олією і прикрасити кмином.