Закуска з пастою, сиром і мускатним горіхом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Закуска з пастою, сиром і мускатним горіхом

З латинської слово «pasta» перекладається як «тісто» і буквально означає будь-які макаронні вироби. Найбільш популярна паста в італійській кухні. Існує безліч смачних її рецептів. Одним з найпоширеніших є паста з сиром. Головна перевага цієї страви - легкість і швидкість приготування. Для приготування цього рецепту підійдуть ріжки з твердих сортів пшениці. Особливістю даної закуски, що відрізняє її від інших, є додавання мускатного горіха, який надає вишуканий і незвичайний смак і аромат.

Інгредієнти

  • Лимони - 0,5 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 ч. л.
  • Часник - 0,5 шт.
  • Бульйон курячий - 2,5 ст. л.
  • Горіх мускатний - 3 г.
  • Сир швейцарський - 4 ст. л.
  • Сир російський - 1 ст. л.
  • Паста (рожки) - 100 г.
  • Сухарі панірувальні - 2 ч. л.
  • Базилік зелений - 1 пучок
  • Перець чорний мелений - 3 г.

Етапи приготування

  • 01

    Відварити пасту в підсоленій воді, практично до готовності, воду злити, ріжки перекласти в миску. Духовку розігріти до 200°C.

  • 02

    Вичавити сік з чверті лимона, змішати сік з крохмалем. Поставити сковороду на вогонь, натерти дно сковороди зубчиком часнику, потім нарізати його, повернути на сковороду. Влити в сковороду бульйон, додати мускатний горіх.

  • 03

    Довести суміш на сковороді до кипіння, додати натертий сир, зменшити вогонь, готувати до розплавлення сиру, приблизно 2-3 хвилини. Додати лимонну суміш, готувати протягом 30 секунд.

  • 04

    Додати пасту на сковороду, ретельно перемішати, прибрати з вогню. Розкласти масу по формочках, зверху посипати сухарями, поставити в духовку на 8-10 хвилин.

  • 05

    Витягнути формочки, поставити на тарілки, остудити протягом 4-5 хвилин, посипати зверху базиліком і чорним перцем, скропити лимонним соком.