З латинської слово «pasta» перекладається як «тісто» і буквально означає будь-які макаронні вироби. Найбільш популярна паста в італійській кухні. Існує безліч смачних її рецептів. Одним з найпоширеніших є паста з сиром. Головна перевага цієї страви - легкість і швидкість приготування. Для приготування цього рецепту підійдуть ріжки з твердих сортів пшениці. Особливістю даної закуски, що відрізняє її від інших, є додавання мускатного горіха, який надає вишуканий і незвичайний смак і аромат.
Відварити пасту в підсоленій воді, практично до готовності, воду злити, ріжки перекласти в миску. Духовку розігріти до 200°C.
Вичавити сік з чверті лимона, змішати сік з крохмалем. Поставити сковороду на вогонь, натерти дно сковороди зубчиком часнику, потім нарізати його, повернути на сковороду. Влити в сковороду бульйон, додати мускатний горіх.
Довести суміш на сковороді до кипіння, додати натертий сир, зменшити вогонь, готувати до розплавлення сиру, приблизно 2-3 хвилини. Додати лимонну суміш, готувати протягом 30 секунд.
Додати пасту на сковороду, ретельно перемішати, прибрати з вогню. Розкласти масу по формочках, зверху посипати сухарями, поставити в духовку на 8-10 хвилин.
Витягнути формочки, поставити на тарілки, остудити протягом 4-5 хвилин, посипати зверху базиліком і чорним перцем, скропити лимонним соком.