Закусочний пиріг із бринзою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Закусочний пиріг із бринзою

Бринза часто використовується у випічці: рецепти пирогів з бринзою є в кухнях різних народів. Головне, що вона є дієтичним продуктом, при цьому нормалізує роботу травного тракту, відновлюючи мікрофлору кишечника. Спортсменам і працівникам, діяльність яких пов'язана із застосуванням фізичної сили, бринза допомагає відновити сили після важких м'язових навантажень. Рецепт закусочного пирога з бринзою, запропонованого вам, дуже зручний як закуска тим, що його дуже легко розділити порційно. Пиріг виходить дуже смачним і ніжним.

Інгредієнти

  • Тісто листкове дріжджове - 250 г.
  • Сир бринза - 5 ст. л.
  • Сметана 20% - 1 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Вершки - 1 ч. л.
  • Масло вершкове - 2,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Кріп - 1 пучок

Етапи приготування

  • 01

    Кріп подрібнити, часник роздавити. Бринзу розім'яти виделкою. Змішати в мисці бринзу, часник і кріп, поперчити за смаком. Додати в суміш яйце, влити сметану, перемішати.

  • 02

    Розкачати тісто на столі, присипаному борошном. На тісто викласти начинку, рівномірно розподіливши по всій поверхні. Згорнути в рулет, який розрізати на 8 частин.

  • 03

    Змастити форму для випікання вершковим маслом, укласти шматочки рулету розрізом вгору.

  • 04

    Змішати в мисці жовток, вершки і вершкове масло, збити до однорідної маси. Змастити отриманою заправкою пиріг. Випікати 35 хвилин в розігрітій до температури 170ºС духовці.