Заливне з лосося
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Заливне з лосося

Це заливне можна приготувати швидко і просто, на швидку руку. Заливне з лосося дуже корисне для людського організму. Користь лосося в тому, що його м'ясо багате поліненасиченими жирними кислотами Омега -3. Одна порція лосося містить повну добову норму вітаміну D і половину норми заліза, кальцію, магнію, В6, В12 і інших корисних речовин. Особливо ця риба корисна для дітей. Щоб желе добре вийшло з форми, потрібно потримати її кілька секунд в гарячій воді, а потім перекинути заливне з лосося на плоску тарілку, на яку вже викладені листя зеленого салату. Це заливне з лосося прекрасно впишеться в меню на будь-яке свято.

Інгредієнти

  • Лосось - 500 г.
  • Желатин - за смаком
  • Морква - 0,5 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Поставити каструлю із водою на вогонь, посолити, довести до кипіння. Покласти у воду нарізане на невеликі шматки філе риби зі шкірою. Відварити до готовності.

  • 02

    Остудити рибу не виймаючи з бульйону, після чого витягнути, зняти шкіру, перекласти філе на тарілку.

  • 03

    Відварити моркву окремо. Після, остудити, нарізати не надто тонкою соломкою. Додати моркву до риби.

  • 04

    У холодну кип'ячену воду додати желатин, замочити на час. Вмішати желатин в ще теплий бульйон, поставити на вогонь, довести до кипіння. Потім процідити суміш бульйону і желатину.

  • 05

    Отриманим желе залити рибу із морквою у формі, прибрати на кілька годин в холодильник до повного застигання.