Заморожене кавове суфле - страва французького походження, якою особливо приємно насолоджуватися у літню спеку. Може подаватися як в якості основної страви, так і в якості десерту. Існує безліч різновидів суфле, але кожне з них обов'язково містить як мінімум два головні компоненти: ароматизовану суміш сметанної консистенції, що додає страві смак, і збиті яєчні білки, які роблять його повітряним. У нашому випадку суміш готується на основі кави, але також для її приготування використовують шоколад, сир, або різні фрукти. Зазвичай суфле подається з мигдальними біскотті.
Обернути в два шари 6 холодостійких формочок жиронепроникним папером. Папір має виходити за краї форми на 2,5 см. вгору.
Розчинити каву з 1 ст. л. окропу, влити лікер, після чого трохи охолодити.
Змішати в мисці кавову суміш, цукор, яєчні жовтки, перемішати. Поставити миску в каструлю з трохи киплячою водою на плиті, міксером збивати суміш в мисці протягом 4-5 хвилин до загустіння. Після, остудити.
Збити окремо вершки. Збити яєчні білки. Додати в кавову суміш вершки з білками. Викласти суміш у формочки. Суміш, що залишилася відкласти. Поставити форми на 2 години в холодильник. Дістати з холодильника формочки, додати в кожну формочку суміш, яка залишилася. Покласти в холодильник на 2 години. Зняти папір з формочок. Посипати зверху цукровою пудрою.