Запечена курка по-мексиканськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Запечена курка по-мексиканськи

Як і всі мексиканське, страви у них теж з легкою гостротою. Мексиканці люблять додавати різні приправи і трави в будь-яку страву. І запечена курка - це не виключення. Коріандр тут грає не останню роль. Адже його пряний аромат полонить всіх ваших гостей ще до того, як вони спробують цю страву. Не кажучи вже про смак курки з рисом. Ця страва досить дієтична, але при цьому ні у кого не виникне відчуття голоду. Тому це прекрасний варіант для хорошої легкої вечері. Ваші рідні будуть вас дякувати і просити добавки, а ви будете задоволені тим, як легко і просто приготувати цю страву. Ви можете її подавати як повноцінну або ж зробити до неї легкий овочевий салат.

Інгредієнти

  • Рис арборіо - 165 г.
  • Квасоля червона консервована - 300 г.
  • Коріандр свіжий - 3,5 ст. л.
  • Філе куряче - 600 г.
  • Соус тако - 400 г.
  • Сир чеддер - 250 г.
  • Сметана - 125 г.
  • Олія рослинна - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до температури 180°С. Змастити олією керамічну форму для випікання. Налити воду в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, всипати рис, варити 10-12 хвилин, мішаючи. Воду злити.

  • 02

    У формі змішати квасолю і 1,5 ст. л. коріандру, додати відварений рис, ретельно перемішати. Придавити масу до дна форми.

  • 03

    На великій сковороді розігріти олію на сильному вогні. Куряче філе викласти в сковороду, повнісю обсмажити, при цьому не розрізаючи на шматки. Смажити протягом 3 хвилин з кожного боку. Додати тако і тушкувати ще 3 хвилини.

  • 04

    Половину натертого сиру висипати зверху на рис, викласти куряче філе, посипати 1,5 ст. л. коріандру і зверху посипати другою половиною тертого сиру. Накрити зверху форму фольгою.

  • 05

    Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 30-40 хвилин, зняти фольгу і випікати ще 5 хвилин. Розрізати на чотири частини.