Як і всі мексиканське, страви у них теж з легкою гостротою. Мексиканці люблять додавати різні приправи і трави в будь-яку страву. І запечена курка - це не виключення. Коріандр тут грає не останню роль. Адже його пряний аромат полонить всіх ваших гостей ще до того, як вони спробують цю страву. Не кажучи вже про смак курки з рисом. Ця страва досить дієтична, але при цьому ні у кого не виникне відчуття голоду. Тому це прекрасний варіант для хорошої легкої вечері. Ваші рідні будуть вас дякувати і просити добавки, а ви будете задоволені тим, як легко і просто приготувати цю страву. Ви можете її подавати як повноцінну або ж зробити до неї легкий овочевий салат.
Духовку розігріти до температури 180°С. Змастити олією керамічну форму для випікання. Налити воду в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, всипати рис, варити 10-12 хвилин, мішаючи. Воду злити.
У формі змішати квасолю і 1,5 ст. л. коріандру, додати відварений рис, ретельно перемішати. Придавити масу до дна форми.
На великій сковороді розігріти олію на сильному вогні. Куряче філе викласти в сковороду, повнісю обсмажити, при цьому не розрізаючи на шматки. Смажити протягом 3 хвилин з кожного боку. Додати тако і тушкувати ще 3 хвилини.
Половину натертого сиру висипати зверху на рис, викласти куряче філе, посипати 1,5 ст. л. коріандру і зверху посипати другою половиною тертого сиру. Накрити зверху форму фольгою.
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 30-40 хвилин, зняти фольгу і випікати ще 5 хвилин. Розрізати на чотири частини.