Запечені нектарини з кисломолочним сиром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Запечені нектарини з кисломолочним сиром

Пропонуємо вашій увазі прекрасний десерт. Запечені нектарини з кисломолочним сиром дуже доречно виглядатимуть навіть на святковому столі. Десерт своєю присутністю буде розбавляти солодкість і приторність інших солодких страв, пірожних і тортів. Звичайно, даний десерт теж солодкий, але ця солодкість трішки інша, ніж у торта, наприклад. Це фруктова і неймовірно корисна солодкість. Адже, нектарини - це багатющий за своїм хімічним складом фрукт. У ньому дуже багато заліза, вітаміну А, аскорбінової кислоти. Такий десерт дуже добре засвоїться також дитячим організмом. А ще він просто незамінний влітку, коли дуже хочеться чогось солодкого, але зовсім некалорійного.

Інгредієнти

  • Нектарини - 4 шт.
  • Сир рікота - 125 г.
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Гвоздика мелена - 0,5 ч.л.
  • М'ята свіжа - 3 стеблі
  • Цедра лимонна - 2 ч.л.

Етапи приготування

  • 01

    Нектарини помити, розрізати на дві частини, вийняти кісточки.

  • 02

    Викласти нектарини на деко, шкіркою вниз. Розігріти духовку до 180°C.

  • 03

    У мисці змішати сир з цукром, додати м'яту і лимонну цедру.

  • 04

    Чайною ложкою викласти сирну суміш у кожну половинку нектарина. Посипати зверху гвоздикою. Випікати 6-9 хвилин.