Пропонуємо сьогодні вам побалувати себе неймовірно корисним і смачним десертом. Запечені яблука з інжиром дуже корисні, завдяки вмісту в них пектинових речовин. Пектини, як відомо, з'являються в більшій частині саме завдяки запіканню ягід або фруктів. Але чемпіоном за вмістом пектинових речовин, звичайно, є печені яблука. Пектини сприяють зниженню вмісту в організмі холестерину. Крім того, пектини корисно вживати людям при захворюваннях, пов'язаних з порушенням обміну речовин, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки, підшлункової залози. Споживання таких речовин здоровими людьми, звичайно, знижує ризик виникнення даних захворювань.
Духовку розігріти до температури 180°C.
Сушений інжир нарізати невеликими кубиками.
Свіжий інжир розрізати навпіл, дістати ложкою м'якоть.
Фісташки крупно посікти.
У мисці змішати інжир і фісташки, перемішати, додати ваніль і корицю.
Помити яблука. Зрізати ножем верхню шапочку з плодоніжкою, на висоті 2 см. За допомогою ножа вирізати середину яблука, обережно не пошкодивши стінки і дно.
Заповнити яблука начинкою з інжиру. Викласти яблука у вогнетривку форму, накрити зверху відрізаними "капелюшками". Зверху полити водою і ромом.
Поставити форму з яблуками в розігріту духовку, випікати 40-50 хвилин. Подавати можна відразу або охолодженими.