Запечені яблука з інжиром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Запечені яблука з інжиром

Пропонуємо сьогодні вам побалувати себе неймовірно корисним і смачним десертом. Запечені яблука з інжиром дуже корисні, завдяки вмісту в них пектинових речовин. Пектини, як відомо, з'являються в більшій частині саме завдяки запіканню ягід або фруктів. Але чемпіоном за вмістом пектинових речовин, звичайно, є печені яблука. Пектини сприяють зниженню вмісту в організмі холестерину. Крім того, пектини корисно вживати людям при захворюваннях, пов'язаних з порушенням обміну речовин, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки, підшлункової залози. Споживання таких речовин здоровими людьми, звичайно, знижує ризик виникнення даних захворювань.

Інгредієнти

  • Інжир сушений - 6 шт.
  • Інжир свіжий - 3 шт.
  • Фісташки - 2 ст. л.
  • Ваніль (стручок) - 1 шт.
  • Кориця мелена - 0,5 ч. л.
  • Яблуко - 4 шт.
  • Вода - 3 ст. л.
  • Ром - 3 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до температури 180°C.

  • 02

    Сушений інжир нарізати невеликими кубиками.

  • 03

    Свіжий інжир розрізати навпіл, дістати ложкою м'якоть.

  • 04

    Фісташки крупно посікти.

  • 05

    У мисці змішати інжир і фісташки, перемішати, додати ваніль і корицю.

  • 06

    Помити яблука. Зрізати ножем верхню шапочку з плодоніжкою, на висоті 2 см. За допомогою ножа вирізати середину яблука, обережно не пошкодивши стінки і дно.

  • 07

    Заповнити яблука начинкою з інжиру. Викласти яблука у вогнетривку форму, накрити зверху відрізаними "капелюшками". Зверху полити водою і ромом.

  • 08

    Поставити форму з яблуками в розігріту духовку, випікати 40-50 хвилин. Подавати можна відразу або охолодженими.