Запечений паштет із курячої печінки з бренді
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Запечений паштет із курячої печінки з бренді

Паштет із печінки - це чудовий продукт, який можна використовувати для фарширування яєць, млинчиків, можна мазати на бутерброди або їсти просто так. Блюдо подобається багатьом завдяки своєму ніжному смаку, корисному складу і швидкості приготування. У цьому рецепті пропонується приготувати паштет із курячої печінки. Треба відзначити, що куряча печінка набагато ніжніше, ніж яловича або свиняча. Особливість цього варіанту приготування паштету в тому, що це запечений в духовці паштет. В якості інгредієнтів поряд із курячою печінкою використовуються вершкове масло, часник, бренді і спеції. Паштет за цим рецептом виходить дуже ситний і смачний.

Інгредієнти

  • Печінка куряча - 250 г.
  • Масло вершкове - 2,5 ст. л.
  • Бренді - за смаком
  • Часник - 0,5 шт.
  • Чебрець - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Перемолоти в блендері курячу печінку. Додати до печінки часник, перець, 30 г. вершкового масла, чебрець, влити бренді. Ще раз подрібнити до однорідної консистенції.

  • 02

    Змастити маслом формочку для випікання, викласти печінкову суміш у форму, накрити зверху фольгою, поставити форму в форму більшого розміру з киплячою водою до середини, поставити в духовку на 50 хвилин. Випікати при температурі 150ºС.

  • 03

    Витягнути з духовки готовий паштет, остудити, залити зверху розтопленим вершковим маслом. Після, прибрати в холодильник.