Паста великого розміру порожня всередині - один із видів пасти, який користується попитом і зазвичай використовується для фарширування різними начинками. У цьому рецепті пропонується для фарширування паста у формі ракушок. В якості начинки використовуються натерті на тертку і прожарені до випаровування зайвого соку кабачки з додаванням рікоти, лимонної цедри і пармезану. Начинка, треба зауважити, дуже цікава. Нафарширувати ракушки великого розміру можна і якою-небудь іншою начинкою, наприклад, м'ясним фаршем, сиром із зеленню, грибами. Запечені в томатному соусі фаршировані ракушки з рікотою і кабачками виходять смачними і ситними.
Розігріти 1 столову ложку оливкової олії в сковороді. Додати половину дрібно нарубаного часнику. Готувати 1 хвилину. Потім додати помідори, нарізані шматочками. Готувати 10-15 хвилин, поки трохи загусне.
Зварити пасту майже до повної готовності. Промити в холодній воді і процідити.
У кабачків зрізати верхівки і потерти на тертці. Розігріти 1 ст. л. оливкової олії у великій сковороді. Додати другу половину рубаного часника і кабачки. Смажити 10-15 хвилин, поки кабачки не зменшаться у розмірі, а рідина не випарується. Дати охолонути. Додати рікоту, лимонну цедру і половину пармезану. Приправити за смаком.
Розігріти духовку до 190°C. Перекласти томатний соус в неглибоку форму для випічки. Нафарширувати ракушки кабачковою сумішшю. Перекласти їх у форму для випічки. Посипати пармезаном. Випікати 20-25 хвилин, поки соус не закипить, а ракушки не набудуть золотистий відтінок.