Запечені фаршировані ракушки з рікотою і кабачками
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г 10 хв

Запечені фаршировані ракушки з рікотою і кабачками

Паста великого розміру порожня всередині - один із видів пасти, який користується попитом і зазвичай використовується для фарширування різними начинками. У цьому рецепті пропонується для фарширування паста у формі ракушок. В якості начинки використовуються натерті на тертку і прожарені до випаровування зайвого соку кабачки з додаванням рікоти, лимонної цедри і пармезану. Начинка, треба зауважити, дуже цікава. Нафарширувати ракушки великого розміру можна і якою-небудь іншою начинкою, наприклад, м'ясним фаршем, сиром із зеленню, грибами. Запечені в томатному соусі фаршировані ракушки з рікотою і кабачками виходять смачними і ситними.

Інгредієнти

  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Часник - 2 зубчика
  • Консервовані помідори - 300 г.
  • Паста "Ракушки" (великого розміру) - 300 г.
  • Кабачки - 500 г.
  • Лимон - 0,5 шт.
  • Рікота - 100 г.
  • Сир Пармезан - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти 1 столову ложку оливкової олії в сковороді. Додати половину дрібно нарубаного часнику. Готувати 1 хвилину. Потім додати помідори, нарізані шматочками. Готувати 10-15 хвилин, поки трохи загусне.

  • 02

    Зварити пасту майже до повної готовності. Промити в холодній воді і процідити.

  • 03

    У кабачків зрізати верхівки і потерти на тертці. Розігріти 1 ст. л. оливкової олії у великій сковороді. Додати другу половину рубаного часника і кабачки. Смажити 10-15 хвилин, поки кабачки не зменшаться у розмірі, а рідина не випарується. Дати охолонути. Додати рікоту, лимонну цедру і половину пармезану. Приправити за смаком.

  • 04

    Розігріти духовку до 190°C. Перекласти томатний соус в неглибоку форму для випічки. Нафарширувати ракушки кабачковою сумішшю. Перекласти їх у форму для випічки. Посипати пармезаном. Випікати 20-25 хвилин, поки соус не закипить, а ракушки не набудуть золотистий відтінок.