Пропонуємо вам сьогодні приготувати по істині царську страву. Перепелине м'ясо відноситься до тих продуктів, які прийнято вважати дієтичними. М'ясо перепілки має низьку калорійність, разом з цим воно багате на білки. У хімічний склад м'яса перепелів входить досить велика кількість вітамінів. Причому про це було відомо ще в глибоку давнину. Як свідчать історичні джерела, про лікувальні властивості м'яса цієї невеликої пташки знали навіть в Давньому Єгипті. А на Русі страви з перепелів подавалися на царський стіл. Як і будь-яка делікатесна страва, перепела стоять в ресторані досить недешево. Тим часом, будь-яка господиня може створити таку просту за способом приготування і при цьому вельми вишукану страву.
Перепілок вимити в холодній воді і витерти насухо серветкою.
Базилік помити, дрібно порізати. Часник нарізати тонкими пелюстками.
Скласти пташок в миску, полити соєвим соусом, перемішати і поставити в холодильник на 2 години.
У глиняну форму для запікання (з кришкою) покласти шматочки вершкового масла, укласти перепілок і посипати свіжою зеленню. Накрити форму кришкою і поставити в прогріту до 190°С духовку. Готувати близько 40 хвилин, поливаючи розтопленим вершковим маслом кожні 5-7 хвилин.