Запечені перепілки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 3 г 20 хв

Запечені перепілки

Пропонуємо вам сьогодні приготувати по істині царську страву. Перепелине м'ясо відноситься до тих продуктів, які прийнято вважати дієтичними. М'ясо перепілки має низьку калорійність, разом з цим воно багате на білки. У хімічний склад м'яса перепелів входить досить велика кількість вітамінів. Причому про це було відомо ще в глибоку давнину. Як свідчать історичні джерела, про лікувальні властивості м'яса цієї невеликої пташки знали навіть в Давньому Єгипті. А на Русі страви з перепелів подавалися на царський стіл. Як і будь-яка делікатесна страва, перепела стоять в ресторані досить недешево. Тим часом, будь-яка господиня може створити таку просту за способом приготування і при цьому вельми вишукану страву.

Інгредієнти

  • Перепілки - 4 шт.
  • Вершкове масло - 40 г.
  • Соєвий соус - 3-5 ст. л.
  • Базилік - 4 гілочки
  • Часник - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Перепілок вимити в холодній воді і витерти насухо серветкою.

  • 02

    Базилік помити, дрібно порізати. Часник нарізати тонкими пелюстками.

  • 03

    Скласти пташок в миску, полити соєвим соусом, перемішати і поставити в холодильник на 2 години.

  • 04

    У глиняну форму для запікання (з кришкою) покласти шматочки вершкового масла, укласти перепілок і посипати свіжою зеленню. Накрити форму кришкою і поставити в прогріту до 190°С духовку. Готувати близько 40 хвилин, поливаючи розтопленим вершковим маслом кожні 5-7 хвилин.