Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Запечений сир рікота з персиками
Запечений сир рікота з персиками

Запечений сир рікота з персиками

Цей рецепт відразу ж візьмуть на замітку любителі смачного і корисного молочного продукту, візитки сонячної Італії - сиру рікота. Справжня італійська рікота виробляється із сироватки, що залишилася на молочних виробництвах після приготування моцарели або іншого сиру. За зовнішнім виглядом вона схожа на м'який кисломолочний сир, але при цьому вона менш кисла і більш гладка. Запечений сир рікота з персиками - смачний, ніжний десерт. Його приготування в духовці на водяній бані являє собою процес, коли форми з майбутнім десертом ставляться в форму більшого розміру, яку потрібно наповнити окропом приблизно на 2/3 від рівня продукту в маленьких формах. Подавати готовий десерт потрібно гарячим.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Консервовані персики — 300 г.
  2. 2. Рікота — 250 г.
  3. 3. Лимон — 0,5 шт.
  4. 4. Цукрова пудра — 45 г.
  5. 5. Вершкове масло — 40 г.
  6. 6. Мед — 1 ст. л.
  7. 7. Яйця — 1 шт.

Етапи готування

  1. Форми для запікання змастити вершковим маслом і присипати цукровою пудрою.

  2. Змішати сир, яйце, цедру половини лимона, цукрову пудру. Розкласти отриману суміш у формочки для запікання. Готувати в духовці на водяній бані 30 хвилин при 180ºС.

  3. Персики порізати на 8 часточок кожен. На сковороді розтопити вершкове масло, додати мед і обсмажити персики з одного боку. Перевернути і додати сік половини лимона. Готувати до випаровування соку.

  4. Готовий десерт присипати цукровою пудрою.