Запечена картопля по-естонськи
Кількість порцій - 10
Час приготування - 25 хв

Запечена картопля по-естонськи

Про кулінарні переваги картоплі знають, мабуть, усі. Вона смачна, калорійна, добре засвоюється, її можна варити, смажити, тушкувати, запікати, вживати окремо або з іншими продуктами, створюючи найрізноманітніші поєднання. Картоплю називають "другим хлібом", і люди з різними кулінарними вподобаннями вживають її в їжу на всій земній кулі. Навіть якщо вживати її щодня, вона ніколи не набридає. Це відбувається багато в чому тому, що готувати картоплю можна щоразу по-різному. Запропонований рецепт - запечена картопля по-естонськи внесе різноманітність у приготування улюбленого всіма продукту.

Інгредієнти

  • Картопля - 10 шт.
  • Часник - 6 зубчиків
  • Вершкове масло - 3 ст. л.
  • Петрушка - за смаком
  • Кріп - за смаком
  • Борошно - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю очистити і помити. Посипати борошном, щоб вийшла скоринка. Скласти картоплю в борошні на деко, змащене олією.

  • 02

    Запікати картоплю до готовності в духовці.

  • 03

    Часник очистити від лушпиння, нарізати дрібними шматочками. Змішати часник, сіль і вершкове масло.

  • 04

    Зелень дрібно посікти. Додати до часникового масла. Перемішати. Заправку подавати окремо або зробити в середині картоплі поглиблення, наповнити його вершковою заправкою.