Запечений перець в маринаді
Кількість порцій - 8
Час приготування - 50 хв

Запечений перець в маринаді

Запечені овочі - це завжди дуже смачно. Запечений перець в маринаді - відмінна закуска до м'ясних і рибних страв, він хороший і сам по собі, наприклад, просто на бутерброді, і використовується як заготовка для інших страв. Таку яскраву, ароматну закуску готують зазвичай влітку або на початку осені. Можна зробити відразу велику порцію запеченого перцю. Після термічної обробки він добре зберігається в холодильнику кілька днів. Але запевняємо Вас: запечений перець зникне із холодильника раніше.

Інгредієнти

  • Болгарський перець - 1 кг.
  • Часник - 5 зубчиків
  • Оливкова олія - 150 мл.
  • Зелень базиліка - 1 пучок
  • Сік лимона - 1 ст. л.
  • Бальзамічний оцет - 1 ч. л.
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Перець вимити й укласти на духову решітку. Під решітку поставити деко, застелене фольгою. Це необхідно, щоб туди стікав сік з перцю.

  • 02

    Запікати перець у духовці, розігрітій до 250°С близько 20-25 хвилин. Під час випікання, перець потрібно 1 раз перевернути на іншу сторону.

  • 03

    Після випікання перець скласти в поліетиленовий пакет і щільно його зав'язати. Залишити на 10-15 хвилин.

  • 04

    Після чого зняти з перцю шкірку і розрізати на 4 частини, над мискою, бо там ще може бути сік. Також в миску вилити сік з деко і з пакета, де підходив перець. Перець скласти окремо від соку.

  • 05

    Для маринаду необхідно: часник очистити і дрібно нарізати; базилік вимити, добре висушити і також дрібно нарубати.

  • 06

    У миску з соком від перцю додати часник, базилік, сік лимона, за смаком оцет, сіль, перець і оливкову олію. Добре перемішати.

  • 07

    У глибоку миску викласти перець, а кожен шар полити маринадом. Маринад повинен повністю покривати перець.

  • 08

    Потім миску затягнути харчовою плівкою і прибрати її в холодильник на ніч.