Запіканка з кабачків із вершковим сиром є прекрасним вирішенням проблеми сніданку або вечері при низькокалорійному харчуванні. Адже кабачки - це дуже легкі овочі, тому запіканка виходить низькокалорійною. Але незважаючи на всю свою легкість, ці овочі мають величезну корисність. Кабачки багаті калієм, залізом, містять органічні кислоти, вітаміни, каротин. Кабачки можна додавати в дитяче меню, в раціон харчування хворих, що йдуть на поправку, а також людей, які страждають від проблем з травленням. Тому користь від нашої страви буде величезна. Кабачки дають багато рідини, тому запіканка виходить соковитою і без заливки. Посипана сиром запіканка виходить делікатною на смак, з апетитною золотистою скоринкою.
Кабачки потрібно очистити і нарізати тонкими скибочками, відварити на пару і остудити.
Яйця збити зі сметаною, додати розтертий часник і базилік. Посолити і поперчити.
Далі необхідно кабачки викласти у форму, змащену маслом, посипати тертим сиром, залити яєчною сумішшю.
Випікати в духовці, розігрітій до 180°С 30 хвилин до золотистої скоринки.