Запіканка з макаронів із фаршем - просте блюдо, а найголовніше, готується завжди з того, що є в холодильнику. Його основні інгредієнти - м'ясний фарш і макарони. Можна використовувати звичайний домашній (яловичина + свинина), або яловичий фарш. Великий плюс такої страви в тому, що більшу частину часу приготування займає запікання в духовці, яке не потребує вашої уваги. В першу чергу це блюдо оцінять діти, які взагалі з набагато більшим задоволенням їдять не просто картоплю, рис або м'ясо, а пиріжки і запіканки з цими ж продуктами. Проста і смачна запіканка з макаронів із фаршем - прекрасний варіант для обіду або вечері в сімейному колі.
Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
Помідори промити і залити окропом на 2 хвилини. Потім воду злити, зробити на кожному помідорі надрізи і акуратно зняти шкірку.
Після цього порізати помідори на невеликі кубики.
На сковороді обсмажити цибулю приблизно 5 хвилин, до прозорого стану.
Потім додати на сковороду фарш і смажити його, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин.
Додати до фаршу помідори і, помішуючи періодично, смажити ще 8-10 хвилин до готовності фаршу.
Окремо зварити макарони.
Для приготування соусу потрібно: у каструлю з товстим дном насипати борошно, додати дрібку мускатного горіха і все залити холодним молоком. Потім вміст каструлі перемішати і поставити її на вогонь.
Довести молоко до кипіння постійно помішуючи його. Кип'ятити приблизно хвилину.
Додати в кипляче молоко вершкове масло, сіль і перець. Добре перемішати.
Далі натерти сир на дрібній тертці.
У форму, змащену олією, викласти макарони і розрівняти шар.
Макарони полити половиною соусу, зверху викласти фарш і залити соусом, що залишився.
Засипати зверху тертим сиром і поставити форму в духовку, розігріту до 150°С. Випікати запіканку протягом 20 хвилин.
Запіканку з макаронів і фаршу вживати відразу ж, поки вона гаряча.