Запіканка з макаронів із фаршем
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Запіканка з макаронів із фаршем

Запіканка з макаронів із фаршем - просте блюдо, а найголовніше, готується завжди з того, що є в холодильнику. Його основні інгредієнти - м'ясний фарш і макарони. Можна використовувати звичайний домашній (яловичина + свинина), або яловичий фарш. Великий плюс такої страви в тому, що більшу частину часу приготування займає запікання в духовці, яке не потребує вашої уваги. В першу чергу це блюдо оцінять діти, які взагалі з набагато більшим задоволенням їдять не просто картоплю, рис або м'ясо, а пиріжки і запіканки з цими ж продуктами. Проста і смачна запіканка з макаронів із фаршем - прекрасний варіант для обіду або вечері в сімейному колі.

Інгредієнти

  • Макарони - 200 г.
  • Помідори - 200 г.
  • Фарш - 500 г.
  • Цибуля ріпчаста - 100 г.
  • Сир - 100 г.
  • Молоко - 500 мл.
  • Борошно - 30 г.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Приправа "Мускатний горіх" - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  • 02

    Помідори промити і залити окропом на 2 хвилини. Потім воду злити, зробити на кожному помідорі надрізи і акуратно зняти шкірку.

  • 03

    Після цього порізати помідори на невеликі кубики.

  • 04

    На сковороді обсмажити цибулю приблизно 5 хвилин, до прозорого стану.

  • 05

    Потім додати на сковороду фарш і смажити його, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин.

  • 06

    Додати до фаршу помідори і, помішуючи періодично, смажити ще 8-10 хвилин до готовності фаршу.

  • 07

    Окремо зварити макарони.

  • 08

    Для приготування соусу потрібно: у каструлю з товстим дном насипати борошно, додати дрібку мускатного горіха і все залити холодним молоком. Потім вміст каструлі перемішати і поставити її на вогонь.

  • 09

    Довести молоко до кипіння постійно помішуючи його. Кип'ятити приблизно хвилину.

  • 10

    Додати в кипляче молоко вершкове масло, сіль і перець. Добре перемішати.

  • 11

    Далі натерти сир на дрібній тертці.

  • 12

    У форму, змащену олією, викласти макарони і розрівняти шар.

  • 13

    Макарони полити половиною соусу, зверху викласти фарш і залити соусом, що залишився.

  • 14

    Засипати зверху тертим сиром і поставити форму в духовку, розігріту до 150°С. Випікати запіканку протягом 20 хвилин.

  • 15

    Запіканку з макаронів і фаршу вживати відразу ж, поки вона гаряча.