Запіканка з овочів у горщиках – дуже просте в приготуванні блюдо, яке відмінно підходить для розвантажувального дня. За складом інгредієнтів ця запіканка з овочів у горщиках, по суті, дуже схожа на запечений в духовці омлет. Так як страва робиться тільки у горщиках, то її просто можна подавати порційно для кожного гостя. Подається або прямо у горщиках, або в невеликих тарілочках, перегорнувши кожен горщик і викинувши його вміст на тарілочку. Подається така запіканка з овочів і як основне блюдо, і як гарнір до чогось м'ясного. При бажанні можна прикрасити зеленню або свіжими овочами.
Овочі і гриби очистити і нарізати кубиками, часник роздавити.
У мисці збити яйця, додати твердий і м'який сир, додати також сметану і спеції. Перемішати до однорідної консистенції.
Розігріти сковороду, обсмажити гриби з овочами на рослинній олії, практично до повної готовності.
Розкласти овочеву суміш зі сковороди в маленькі горщики. Залити в кожен горщик сирну заливку. Поставити в розігріту до 180ºС духовку, випікати до рум'янцю.