Запіканка "Пастітсіо"
Кількість порцій - 8
Час приготування - 50 хв

Запіканка "Пастітсіо"

Пастітсіо, макаронна запіканка з м'ясним фаршем, вважається грецьким національним блюдом. Варіантів грецької запіканки з макаронів і фаршу - безліч, але основний склад незмінний: великі порожнисті макаронні вироби, м'ясний фарш і білий соус. Фарш бажано брати телячий, пармезан можна замінити іншим твердим сиром, але не дуже солоним. Блюдо може бути повсякденним, а також цілком доречним і на святковому столі, тому що смак виходить дуже оригінальний і на вигляд ефектно. Оскільки Пастітсіо - страва дуже калорійна, краще її подавати з легким зеленим салатом. Один великий шматок Пастітсіо може містити в собі стільки ж калорій, скільки і цілий ситний обід.

Інгредієнти

  • Фарш яловичий - 400 г.
  • Макарони - 200 г.
  • Вершки - 100 мл.
  • Яйця - 5 шт.
  • Помідори - 3 шт.
  • Солодкий зелений перець - 1 шт.
  • Сир Пармезан тертий - 2 ст. л.
  • Тертий мускатний горіх - 0,25 ч. л.
  • Чорний мелений перець - 0,25 ч. л.
  • Cіль - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Макарони відварити, але так, щоб вони залишилися трохи твердими.

  • 02

    Помідори і зелений перець нарізати кубиками.

  • 03

    Обсмажити на сковороді фарш, постійно розбиваючи грудочки лопаткою, потім додати помідори і перець. Посолити і поперчити і тушкувати так протягом 5-7 хвилин.

  • 04

    Змастити маслом форму для випікання. Потім покласти в неї половину пасти. Розрівняти поверхню.

  • 05

    Зверху пасти викласти м'ясну начинку, а зверху викласти пасту, що залишилася.

  • 06

    Для соусу потрібно: збити яйця, змішати їх з вершками і тертим мускатним горіхом.

  • 07

    Далі рівномірно залити соусом всю запіканку, зверху засипати її тертим пармезаном.

  • 08

    Форму поставити в розігріту до 180°С духовку і запікати пастітсіо протягом 30 хвилин. Готову запіканку вийняти з духовки і дати постояти ще 15 хвилин. І можна подавати страву до столу.