Запіканка з кальмарами (рецепт для НВЧ-печі)
Кількість порцій - 5
Час приготування - 30 хв

Запіканка з кальмарами (рецепт для НВЧ-печі)

Цей рецепт сподобається навіть тим, хто не любить кальмари. Запіканка не завдасть клопоту в приготуванні, а дивовижне поєднання продуктів допоможе урізноманітнити меню. Картопляна запіканка з кальмарами - ніжна на смак, ароматна, але в той же час дуже ситна. Готовій запіканці потрібно дати трохи охолонути, покласти зверху плоске блюдо і перевернути форму. Потім акуратно зняти форму. Перед подачею на стіл потрібно шматочком вершкового масла промазати всю запіканку, щоб зробити її ще більш ніжною і приємною на смак, і зверху присипати рубаним кропом. На гарнір до неї можна подати салат, приготований з будь-яких свіжих сезонних овочів.

Інгредієнти

  • Картопля - 8 шт.
  • Кальмари (свіжі) - 0,5 кг.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Олія - 3 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Панірувальні сухарі - 3 ст. л.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Сіль, перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Підготоване філе кальмарів промити. Налити в каструлю 1 л. води. Довести до кипіння. Опустити кальмар в киплячу воду. Готувати 3 хвилини. Покласти остигати.

  • 02

    Пропустити охололий кальмар через м'ясорубку. Очищену цибулю нарізати кубиками. Пересипати в сковорідку з рослинною олією (3 ст. л.). Додати слідом кальмари. Посолити, поперчити і обсмажити.

  • 03

    Приготувати картопляне пюре: відварити, посолити за смаком, потім розім'яти. Додати вершкове масло, і воду, в якій він готувався (або молоко). Перемішати. Збити до появи пишної маси.

  • 04

    Спеціальну посудину для мікрохвильової печі змастити маслом. Обсипати панірувальними сухарями. Викласти половину пюре, потім кальмари, цибулю, в завершенні - картопляне пюре, що залишилося.

  • 05

    Зверху суміші посипати сухарі. Запікати в НВЧ при потужності 900 кВт близько 8 хвилин. Дати остигнути готовій запіканці. Додати при подачі вершкове масло, прикрасити зеленню.