Запіканка з рисом, яблуками та родзинками
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 15 хв

Запіканка з рисом, яблуками та родзинками

Запіканка з рисом, яблуками та родзинками - страва, яка сподобається і дітям, і дорослим. Основою цієї запіканки є рис, зварений у молоці. Фруктово-овочеві інгредієнти - яблука та морква, а також додаються родзинки. Щоб запіканка тримала форму і була пишною, в неї додаються яйця: білки, збиті в піну, і жовтки, розтерті з цукром. Готову запіканку потрібно остудити і розрізати на порції. Запіканка з рисом, яблуками та родзинками - цілком самостійна страва, легка, але досить ситна.

Інгредієнти

  • Молоко - 500 мл.
  • Рис - 200 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 100 г.
  • Морква - 200 г.
  • Яблука - 300 г.
  • Родзинки - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Молоко довести до кипіння.

  • 02

    У кипляче молоко засипати рис. Варити на середньому вогні 25 хвилин.

  • 03

    Рис прибрати з вогню. У гарячий рис додати масло, перемішати.

  • 04

    Натерти моркву на середній тертці.

  • 05

    Яблука нарізати кубиками.

  • 06

    Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром.

  • 07

    Жовтки додати в рис, перемішати.

  • 08

    У масу також додати яблука, моркву і родзинки.

  • 09

    Білки збити в піну.

  • 10

    Додати білки в рисову суміш, акуратно перемішати.

  • 11

    Форму застелити папером для випічки. Поставити масу в розігріту до 180°C духовку на 35 хвилин.