Запіканка з рисом, яблуками та родзинками - страва, яка сподобається і дітям, і дорослим. Основою цієї запіканки є рис, зварений у молоці. Фруктово-овочеві інгредієнти - яблука та морква, а також додаються родзинки. Щоб запіканка тримала форму і була пишною, в неї додаються яйця: білки, збиті в піну, і жовтки, розтерті з цукром. Готову запіканку потрібно остудити і розрізати на порції. Запіканка з рисом, яблуками та родзинками - цілком самостійна страва, легка, але досить ситна.
Молоко довести до кипіння.
У кипляче молоко засипати рис. Варити на середньому вогні 25 хвилин.
Рис прибрати з вогню. У гарячий рис додати масло, перемішати.
Натерти моркву на середній тертці.
Яблука нарізати кубиками.
Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром.
Жовтки додати в рис, перемішати.
У масу також додати яблука, моркву і родзинки.
Білки збити в піну.
Додати білки в рисову суміш, акуратно перемішати.
Форму застелити папером для випічки. Поставити масу в розігріту до 180°C духовку на 35 хвилин.