Ви любите ніжні еклери? А солодкі заварні булочки? Для всього цього вам потрібне заварне тісто, на приготування якого підуть лічені хвилини. Також вам необхідно всього декілька доступних гаманцю інгредієнтів і гарний настрій. Тісто легко може приготувати навіть починаюча господиня. Головне правило при приготуванні тіста - це велика кількість води, від якої тісто, власне, і стає таким повітряним. Маючи під рукою таке тісто, ви можете сміливо наповнити його заварним або масляним кремом і влаштувати своїм рідним свято посеред тижня. Експериментуйте, пробуйте щось нове, не бійтеся помилитися, і отримуйте щедрі компліменти!
У каструлю з товстим дном покласти масло і влити 215 мл. води.
Довести до кипіння так, щоб до того моменту, коли вода закипить, масло вже повністю розчинилося.
Коли рідина закипить, всипати відразу все борошно (попередньо просіяне) і зняти каструлю з вогню.
Діючи як можна швидше, добре перемішати тісто дерев'яною ложкою: скоро воно стане густим і буде відставати від країв каструлі. Тісто посолити.
Опустити каструлю на одну третину в миску з холодною водою, щоб охолодити суміш.
Збити в окремому посуді яйця.
Коли суміш охолоне, влити яйця невеликими порціями, не перестаючи збивати. Якщо яйця великі, вам можуть не знадобитися всі - стежте за консистенцією тіста: у готовому вигляді воно має бути еластичним і гладеньким.