Заварне тісто
Кількість порцій - 5
Час приготування - 14 хв

Заварне тісто

Ви любите ніжні еклери? А солодкі заварні булочки? Для всього цього вам потрібне заварне тісто, на приготування якого підуть лічені хвилини. Також вам необхідно всього декілька доступних гаманцю інгредієнтів і гарний настрій. Тісто легко може приготувати навіть починаюча господиня. Головне правило при приготуванні тіста - це велика кількість води, від якої тісто, власне, і стає таким повітряним. Маючи під рукою таке тісто, ви можете сміливо наповнити його заварним або масляним кремом і влаштувати своїм рідним свято посеред тижня. Експериментуйте, пробуйте щось нове, не бійтеся помилитися, і отримуйте щедрі компліменти!

Інгредієнти

  • Мука - 95 г.
  • Сіль - щіпка
  • Вершкове масло - 75 г.
  • Яйце - 2 шт.
  • Вода - 215 мл.

Етапи приготування

  • 01

    У каструлю з товстим дном покласти масло і влити 215 мл. води.

  • 02

    Довести до кипіння так, щоб до того моменту, коли вода закипить, масло вже повністю розчинилося.

  • 03

    Коли рідина закипить, всипати відразу все борошно (попередньо просіяне) і зняти каструлю з вогню.

  • 04

    Діючи як можна швидше, добре перемішати тісто дерев'яною ложкою: скоро воно стане густим і буде відставати від країв каструлі. Тісто посолити.

  • 05

    Опустити каструлю на одну третину в миску з холодною водою, щоб охолодити суміш.

  • 06

    Збити в окремому посуді яйця.

  • 07

    Коли суміш охолоне, влити яйця невеликими порціями, не перестаючи збивати. Якщо яйця великі, вам можуть не знадобитися всі - стежте за консистенцією тіста: у готовому вигляді воно має бути еластичним і гладеньким.