Млинці заварні на молоці
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Млинці заварні на молоці

Млинці з'явилися на Русі ще в часи язичників, в IX столітті. Цікаво, що за стільки епох вони не втратили свою популярність. Можливо, це завдяки тому, що вони дуже прості у приготуванні. У всякому разі вони стали візитною карткою всіх слов'янських народів. Зараз їх готують і далеко за нашими країнами, тому що вже дуже смачна страва виходить. Напевно і ваші рідні обожнюють побалуватися млинцями (причому неважливо, яка пора на вулиці). З начинкою або без - це вже питання вторинне, адже в будь-якому випадку млинці дуже смачні і до речі як хороша закуска до чаю або кави. Ви можете робити їх і на сніданок, і на вечерю. Адже вони досить ситні, але такі смачні, що неможливо втриматися.

Інгредієнти

  • Молоко - 2 ст.
  • Окріп - 1 ст.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Борошно - 1.5 ст.
  • Олія рослинна - 3 ст. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Цукор - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Збити міксером яйця з цукром, сіллю і молоком. Влити окріп не перериваючи збивання.

  • 02

    Потихеньку засипати просіяне борошно, не перестаючи збивати тісто (щоб уникнути грудочок), додати масло, ще раз збити.

  • 03

    Накрити ємність з тістом рушником і залишити на 20 - 30 хвилин. Тісто вийде досить рідким.

  • 04

    Перед смаженням тісто перемішати. Смажити млинці на злегка змащеній маслом (жиром) сковороді.