Гаспачо - популярна страва іспанської кухні: у будь-якому місцевому ресторані є свій фірмовий рецепт її приготування. Гаспачо являє собою холодний суп із перетертих або пюрірованих сирих овочів або фруктів. Існує безліч різних варіантів приготування цієї страви. Зелений гаспачо із авокадо - дуже смачний, простий у приготуванні і що дуже важливо: корисний суп-пюре. Особливу увагу, напевно, звернуть на цей суп ті, хто хоче схуднути або просто дотримується здорового харчування. Пюріровані за допомогою блендера сирі інгредієнти: авокадо, огірок, часник, зелений лук і листочки базиліка із додаванням соку лайма не піддаються термічній обробці.
Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку і за допомогою ложечки витягнути м'якоть.
Огірок розрізати на кілька шматочків (шкірку не знімати).
Цибулю нарізати не дуже дрібно.
Лайм розрізати навпіл і видавити з нього сік.
М'якоть авокадо, огірок, цибуля і сік лайма прибрати в холодильник - їх потрібно як слід охолодити.
Тим часом зубчик часнику очистити і нарізати. Зелену цибулю покришити.
У чашу блендера помістити авокадо, огірок, цибулю, часник, зелену цибулю і листочки базиліка, влити сік лайма і 2 склянки дуже холодної води і робити пюре з усього до отримання однорідної маси. Посолити і добре перемішати.
Прибрати гаспачо в холодильник і розлити по тарілках безпосередньо перед подачею. Прикрасити часточками лайма чи листочками базиліку.