Зелений гаспачо із авокадо
Кількість порцій - 2
Час приготування - 20 хв

Зелений гаспачо із авокадо

Гаспачо - популярна страва іспанської кухні: у будь-якому місцевому ресторані є свій фірмовий рецепт її приготування. Гаспачо являє собою холодний суп із перетертих або пюрірованих сирих овочів або фруктів. Існує безліч різних варіантів приготування цієї страви. Зелений гаспачо із авокадо - дуже смачний, простий у приготуванні і що дуже важливо: корисний суп-пюре. Особливу увагу, напевно, звернуть на цей суп ті, хто хоче схуднути або просто дотримується здорового харчування. Пюріровані за допомогою блендера сирі інгредієнти: авокадо, огірок, часник, зелений лук і листочки базиліка із додаванням соку лайма не піддаються термічній обробці.

Інгредієнти

  • Авокадо (дуже стиглий) - 1 шт.
  • Огірок (великий) - 1 шт.
  • Базилік (зелений) - 1 маленький пучок
  • Часник - 1 зубчик
  • Зелена цибуля - 1 маленький пучок
  • Цибуля (дрібна) - 1 шт.
  • Морська сіль - 1 ч. л.
  • Лайм - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку і за допомогою ложечки витягнути м'якоть.

  • 02

    Огірок розрізати на кілька шматочків (шкірку не знімати).

  • 03

    Цибулю нарізати не дуже дрібно.

  • 04

    Лайм розрізати навпіл і видавити з нього сік.

  • 05

    М'якоть авокадо, огірок, цибуля і сік лайма прибрати в холодильник - їх потрібно як слід охолодити.

  • 06

    Тим часом зубчик часнику очистити і нарізати. Зелену цибулю покришити.

  • 07

    У чашу блендера помістити авокадо, огірок, цибулю, часник, зелену цибулю і листочки базиліка, влити сік лайма і 2 склянки дуже холодної води і робити пюре з усього до отримання однорідної маси. Посолити і добре перемішати.

  • 08

    Прибрати гаспачо в холодильник і розлити по тарілках безпосередньо перед подачею. Прикрасити часточками лайма чи листочками базиліку.