Суничне варення
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Суничне варення

Суничне варення - це в першу чергу дуже корисно. По-друге, смак суничного варення ні з чим незрівняний. Цей божественний аромат наповнить вашу кухню, коли ви будете його готувати, тим самим всі мешканці будинку будуть знати, що ви варите саме суничне варення. Це варення дуже корисне. Відкривши взимку баночку такого варення, ви збожеволієте від цього аромату, що буде випромінюватися на всю кухню. До того ж, ця баночка непроста, вона наповнена різними вітамінами і мікроелементами. Таке варення наповнить ваш організм силами та енергією. А ще з'ївши такого варення з чаєм, ви будете відчувати величезний прилив позитивного настрою і бадьорості, так як варення має тонізуючу властивість.

Інгредієнти

  • Суниця - 1 кг.
  • Цукор - 1 кг.
  • Лимон - 0,5 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Промити ягоди в друшляку, видалити стебла, покласти ягоди в миску.

  • 02

    Посипати цукром, ретельно перемішати. Залишити в прохолодному місці на ніч.

  • 03

    Помити лимон, вичавити сік. Додати сік до ягід.

  • 04

    Перекласти ягоди з лимонним соком в каструлю. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити ще 5 хвилин. Видалити всі ягоди шумівкою з каструлі, сироп залишити в каструлі. Варити сироп на сильному вогні 5 хвилин. Повернути ягоди в каструлю до сиропу, варити 5 хвилин.

  • 05

    Повторити процедуру з вилученням ягід 2 рази, постійно знімаючи пінку.

  • 06

    Ошпарити банки і кришки, розлити гаряче варення по банках, закрутити кришками. Дати настоятися добу.