Чи знайдеться в світі людина, яка була б байдужою до зефіру? Хіба можна не любити ці воздушки, ці легкі і ніжні десертики? Він належить до роду цукристих кондитерських виробів. Якщо пошукати в міфології, то можна дізнатися, що з'явився зефір ще в Стародавній Греції. І названий так не випадково, а на честь бога Зефіру. Сам Зефір - це вітер Середземномор'я. Він дуже легкий і теплий. За легендою, саме він подарував людям рецепт цього чудового десерту - не дарма і десерт названий на честь нього, адже він теж такий же повітряний і ненав'язливий. Ну а нам залишається тільки дякувати грекам за настільки вишуканий рецепт не менш вишуканого зефіру.
Замочити желатин в 100 г. води.
У каструлю засипати цукор, залити склянкою холодної води і поставити на середній вогонь. Не забувати помішувати.
Через 3 хвилини після закипання додати желатин. Зняти каструлю з вогню і ретельно перемішати до повного розчинення.
Отримана рідина повинна охолонути, після чого збити міксером 5 хвилин, далі зробити перерву 5 хвилин, і знову збити 5 хвилин.
Додати лимонну кислоту і соду.
Знову збити рідину вручну протягом 10 хвилин. Після чого дати масі настоятися 20 хвилин.
Підготувати підноси і кухонні дошки.
Викласти масу на дошки у формі кружечків.
Після затвердіння коржиків, зняти їх тонким ножем і склеїти попарно.