Смажений тофу по-китайськи
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Смажений тофу по-китайськи

Перед тим , як приготувати смажений тофу по-китайськи трошки надамо вам деякої інформації. Тофу - це сир, який прийшов в нашу кухню з Азіатських країн, зокрема з Китаю, Японії, Кореї. Сир тофу - це нетрадиційний сир, тобто це соєвий сир. Головним чином його використовують в китайській і японській кухнях. На смак в сирому вигляді він нейтральний, тому його включають до складу різних страв. Наприклад, взяти нашу страву смажений тофу по-китайськи. У цій страві сир тофу розкривається повністю і набуває відмінного і ніжного смаку, у страві він стає дуже ароматним. Корінь імбиру надає гостроти страві, а рисове вино підкреслює смаки кожного з інгредієнтів. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Тофу - 400 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 30 г
  • Рисове вино або херес - 5 мл
  • Сіль - 15 г
  • Цибуля - 2 г
  • Корінь імбиру - 2 г
  • Свиняче сало - 100 г

Етапи приготування

  • 01

    Тофу наріжте ромбиками шириною 6 мм.

  • 02

    Цибулю і імбир дуже дрібно наріжте.

  • 03

    Розкладіть тофу на тарілці, посипте цибулею, імбиром, сіллю, полийте рисовим вином (його дуже приблизний європейський аналог - херес або інше біле вино). Залиште на якийсь час, щоб тофу добре ввібрав в себе смак і аромат приправ і спецій.

  • 04

    Тим часом в окремому посуді злегка збийте яйця.

  • 05

    Сало наріжте на шматочки, покладіть в сковороду, розтопіть, шкварки видаліть. Отриманий жир трохи розігрійте на сильному вогні.

  • 06

    У широку тарілку насипте борошно. Обваляйте в ній шматочки тофу, після умочіть їх в збиті яйця. Після опустіть шматочки тофу на сковороду з розігрітим жиром. Обсмажуйте з двох сторін.

  • 07

    Коли тофу набуде золотавого кольору, виловіть його шумівкою і викладіть на тарілку. Подавайте тофу з соєвим соусом. При подачі його також можна посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.