Печеня по-київськи
Кількість порцій - 2
Час приготування - 35 хв

Печеня по-київськи

Рецептів печені існує значна безліч, але всіх їх об'єднує одне - обробка м'яса жаром або, просто-напросто, смаження. Ця страва широко поширена в багатьох країнах світу, має давню історію і нерідко входила в меню царських бенкетів. Печеня по-київськи - ситне блюдо, що володіє насиченим смаком і ароматом. Процес приготування не складний. Найчастіше готується в керамічних горщиках, але можна готувати і в звичайному посуді, подається на стіл гарячим. Добре підходить, як на обід, так і на вечерю. Особливий ніжний вершковий смак цьому блюду надають гриби зі сметаною і вершками.

Інгредієнти

  • Свинина - 250 г.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Картопля - 3 шт.
  • Печериці - 100 г.
  • Відварені білі гриби - 70 г.
  • Відвар з білих сушених грибів - 100 мл.
  • Оливкова олія - за смаком
  • Зелена цибуля - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сметана - за смаком
  • Вершки - 100 мл.
  • Борошно - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо нарізати тонкими шматочками, посолити і поперчити. Обваляти в борошні. Обсмажити м'ясо на оливковій олії до готовності.

  • 02

    Картоплю нарізати часточками і обсмажити у фритюрі.

  • 03

    Моркву нарізати кубиками, цибулю - півкільцями, білі гриби - великими шматочками, шампіньйони - пластинками.

  • 04

    Обсмажити овочі на оливковій олії. Додати смажену картоплю і м'ясо, відвар з білих сушених грибів, і тушкувати все разом 10 хвилин.

  • 05

    Заправити печеню вершками, посипати зеленою цибулею і покласти ложку сметани.

  • 06

    Запікати в духовці протягом 10 хвилин при температурі 200°С.