Рецептів печені існує значна безліч, але всіх їх об'єднує одне - обробка м'яса жаром або, просто-напросто, смаження. Ця страва широко поширена в багатьох країнах світу, має давню історію і нерідко входила в меню царських бенкетів. Печеня по-київськи - ситне блюдо, що володіє насиченим смаком і ароматом. Процес приготування не складний. Найчастіше готується в керамічних горщиках, але можна готувати і в звичайному посуді, подається на стіл гарячим. Добре підходить, як на обід, так і на вечерю. Особливий ніжний вершковий смак цьому блюду надають гриби зі сметаною і вершками.
М'ясо нарізати тонкими шматочками, посолити і поперчити. Обваляти в борошні. Обсмажити м'ясо на оливковій олії до готовності.
Картоплю нарізати часточками і обсмажити у фритюрі.
Моркву нарізати кубиками, цибулю - півкільцями, білі гриби - великими шматочками, шампіньйони - пластинками.
Обсмажити овочі на оливковій олії. Додати смажену картоплю і м'ясо, відвар з білих сушених грибів, і тушкувати все разом 10 хвилин.
Заправити печеню вершками, посипати зеленою цибулею і покласти ложку сметани.
Запікати в духовці протягом 10 хвилин при температурі 200°С.