Печеня з курки з чорносливом в горщику
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г

Печеня з курки з чорносливом в горщику

Печеня з курки з чорносливом в горщиках дуже смачна: курка виходить ніжною, картопля - розсипчастою, а чорнослив надає страві вишуканий, оригінальний смак. Готується досить просто, із завжди доступних і наявних інгредієнтів і часу багато не віднімає. Що б не готуватли в горщиках - картоплю, печеня, м'ясо - все буде дуже ніжним, соковитим і корисним для здоров'я. Продукти, які готуються при високій температурі у власному соку, та до того ж у «екологічному» посуді, зберігають максимум своїх смакових і вітамінних якостей. Смак страв, приготованих в горщику, виходить завжди приголомшливий. Подають печеню порційно прямо в горщиках.

Інгредієнти

  • Куряче стегно - 1 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Помідори черрі - 3 шт.
  • Морква - 0,5 шт.
  • Чорнослив - 8 шт.
  • Бульон - 4 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Цибуля-порей - 1 шт.
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Овочі почистити, зняти шкірку з м'яса і розділити на частини, кістки не видаляти. Картоплю нарізати тонкими кругляшками, помідори - четвертинками, чорнослив розділити навпіл.

  • 02

    Цибулю-порей нарізати кільцями, моркву також нарізати кільцями. На сковороді, на середньому вогні, на соняшниковій олії обсмажити моркву.

  • 03

    До моркви додати цибулю і смажити до м'якості овочів.

  • 04

    Наповнити горщик бульйоном, на дно викласти картоплю, потім м'ясо.

  • 05

    Наступний шар - обсмажені овочі.

  • 06

    Потім помідори черрі, чорнослив і лавровий лист.

  • 07

    Кожен шар солити і перчити за смаком.

  • 08

    Закрити горщики кришкою і поставить в холодну духовку, томити протягом години при температурі 180°C.

  • 09

    Потім акуратно перемішати печеню ложкою і помістити в ще теплу духовку на півгодини до повної готовності.