Зрази курячі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Зрази курячі

Зрази - традиційна страва української, білоруської, литовської та польської кухні, яка являє собою котлету з начинкою. Зрази готують із фаршу: м'ясного, рибного або овочевого. Начинка може бути різною. Але так було не завжди. У польській мові слово "зрази" - "відрізаний шматок", так як в 17-му столітті зрази готували із цілого ломтика м'яса, попередньо відбитого, який потім скручували разом із начинкою і обсмажували. Секрет популярності сучасних зраз у тому, що їх можна приготувати з невеликої кількості фаршу, а це зручно та економно. У запропонованому рецепті основа зраз - курячий фарш, а начинка - дрібно нарізані відварені яйця і зелень. Смачно і економно!

Інгредієнти

  • Куряча грудка - 500 г.
  • Яйце - 2 шт.
  • Хліб білий - 2 шмат.
  • Олія - за смаком
  • Зелень - пучок
  • Часник - 4 зуб.
  • Сухарі панірувальні - за смаком
  • Сіль, перець чорний - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Приготувати фарш з курячої грудки (без кісток), білого хліба, часнику. Подрібнити інгредієнти для фаршу в м'ясорубці. Вбити 1 яйце, додати 2-3 ст. л. холодної води. Посолити, поперчити. Перемішати.

  • 02

    Приготувати начинку: відварені яйця дрібно нарізати із  зеленню. Перемішати ретельно. Перейти до формування перепічок.

  • 03

    Змочити руки у воді. Сформувати перепічки. В отримані перепічки, викласти начинку з яєць. Згорнути, щоб фарш залишився усередині перепічки.

  • 04

    Підігріти рослинну олію. Потім, обваляти зрази в панірувальних сухарях і відразу обсмажити на невеликому вогні, накривши кришкою.